Meni, koji sam volio prvi Rage je ovo bolje od prethodnika...
Napucavanje je odlično te bolje nego prije! U rangu DOOM 2016 igre no nešto sporije uz više mogućnosti za razne pizdarije; nema stealtha, nema fantaziranja, čista akcija...
Dizajn svijeta je drugačiji. Ovdje su išli na neki otkačeni đir. Ima više različitih lokacija. Radnja se odvija trideset godina nakon prvog dijela te zato imamo raznovrsnije i životopisnije lokacije jer se sve pomalo normalizira...
Vožnja je baš pogođena; vrlo slična Mad Maxu i bolja nego prije jer se nema osjećaj da se vozi kartonska kutija. Kaže se da je svijet isprazan? Mogli su malo bolje to odraditi sa više međusobnih sukoba, ponešto wildlifea i slično no treba uzeti u obzir da je to i dalje postapokaliptični svijet koji nije ni blizu nekog oporavka...
Kada pišem tako o svijetu može se reći da radnja i nije nešto... No meni zanimljiva uz neke fora likove i zanimljivih stvari za pročitati u raznim data padovim. Dali je DOOM imao priču i likove? Nije! I nije niti trebao jer je bio zabavan! I ova igra je zabavna, ali sada joj se odjednom prigovara šta nema Nolana za režisera...
Vidim da se u mnogim recenzijama sada odjednom veliča Mad Max u koji sam utuko mnogo sati i koji je dizajnom vrlo, vrlo sličan ovoj igri, ali sada on odjednom ima bolje odrađen svijet. Jedino šta su iz te igre mogli ubaciti su one pješčane oluje i zbilja je šteta što nisu jer bi bilo baš fora...
U recenziji se kaže da nakon dva tri sata sve postane monotono? U dva sata nemožeš niti otključat sve abilitije i naći sva oružja!