!U SLJEDEĆEM POSTU NALAZE SE SPOILERI ZA ZAVRŠNU SEZONU GAME OF THRONESA!!
Epizoda je kulminacija svega što smo čekali dosad, gubimo likove koje pratimo unazad 8 godina, likove koji su imali sjajan character build kroz te godine, likove za koje smo se vezali kao za rijetko koga...
... A ja epizodu odgledao bez apsolutno ikakvih emocija, posve ravnodušan, žaleći samo za tim kako su uspjeli sjebat apsolutno sve i kako su uništili sve što su gradili u prošlim sezonama.
Ne znam čemu požurivanje,, ne znam čemu pisanje na razini amaterizma, ne znam otkad je razbacivanje CGI efektima postalo važnije od onog što je GoT (ASoIaF) predstavljao (sjajna priča i sjajni likovi koji ju nose), ne znam čemu degradacija Jaimea i sve ono što znamo o njemu još od treće sezone (treće knjige), ne znam čemu Arya služi u ovoj epizodi osim ako ne ubije Dany u sljedećoj, makar ni to nema nekog smisla, ne znam koja se budala sjetila da fight Eurona i Jaimea ima ikakve logike (kraj te scene se sposro na Eurona na najjače), a najviše me smeta što je sve Drogon izveo, okružen desecima katapulta koji mu, eto, ovaj put magično ne mogu ništa, dok je Rhaegal dobio 3/3. "Prišuljavanje" Golden Companyu s leđa i pokolj 20k vojnika (koliko ih ima) u potez - dva je točka na I ovih idiota koji su pisali scenarij.
Naznake Danyinog puknuća smo već vidjeli (ne poštedi nikog tko ne klekne pred nju), ali da, ovaj masakr je ipak preveliki zaokret.
Ne znam kakav bi fan morao bit da pušim ova sranja koja nam serviraju... mogu shvatit da je nekome oke i da mnoge nije briga za rupe u radnji i promašaje u karakteru likova, ali meni je ova sezona prosječna, daleko od svih očekivanja koje sam imal, totalno nevrijedna ove 2 godine čekanja.
Možda previše serem i cmizdrim di ne treba, možda pretjerujem, ali teško mi je sakriti razočaranje. Jednostavno, nije to više to.