!!U SLJEDEĆEM POSTU NALAZE SE SPOILERI ZA ZAVRŠNU SEZONU GAME OF THRONESA!!
Da, slažem se sa Fensijem. To je načelno poanta cijele epizode. Sve što se dogodilo, dogodilo se s razlogom. Sve gadosti, sve gluposti, sva sranja, sve okrutnostni pa čak i sve gluposti u ovoj epizodi. Sve zato da Night King pomisli, gotovo je, neuništiv sam, nitko mi ne može ništa. Jebat ću Brana dok ne svisne.
I onda mala skoči ko napaljeni lemur.
Btw,
Fans seasons 1-7 “NO HOW COULD THEY DIE!?”
Fans season 8 “WHY DIDN’T THEY DIE!?”
Ne da mi se sad sve pisati kaj mislim jer sam već fići pisao, pa samo copy paste iz chata....
Osjećam se ko trogodisnje dijete
Sve propuste oprastam I zaboravljam zbog zadnje minute
Bilo je nerealno očekivati da će se to nastaviti
Ako ima još samo tri epizode
Moraju sad Cersei riješiti. I moraju zaključke dat svim likovima
Nije mogla serija završiti ubojstvom Night Kinga
Iako ću sutra vjerojatno drugačije pričati
Ali ovo me sad drži jebeno
Iako je totalno fan service, ono, obvious as fuck
Al dobar je
Znači, tehnički je epizoda EPIC
Jebomepas ako je ikad na tvu snimljeno nešto bolje
Znači, tehnički je za 10ku
Ima scena i scena i scena koje ćemo vjerojatno dugo pamtiti.
Cijela jebena bitka, iako je loše vođena (fakat ne kužim koji kmet je odlučio da se Dothraki zalete u noć ko bubašvabe)
Sve scene su snimljene vrhunski, moćno, prizemljeno, a opet i poetično
Iako su Dothraki bili debilna odluka, gledati ih s brežuljka kako se zaletavaju je bilo chilling. Plus iznad njih oni vatreni katapulti.
Zmajevi iznad oblaka...joj.
Općenito cijela borba je super prikazala tjeskobu, očaj, neorganiziranost, sve
Minusi, ajmo o minusima.
Neke sideborbe su bile očajne. Ne u smislu da su tehnički loše, ali je bilo užasno nerealno da niko nije poginuo. Da je čak i jebeni Sam ostao živ.
Svaka im čast na viteštvu, ali nema šanse da su i Brienne i Jaime i Sam i Greyworm i Clegane, svi ostali živi
Nema šanse ni da je John preživio ono kad su ga doslovce opkolili na sve strane.
Odluka Danny da sleti na zemlju i ostane tamo i dozvoli mrtvima da se popnu na zmaja....facepalm
U kripti nema šanse da ih je toliko ostalo živo. Nit su imali oružje, nit su imali kud pobjeć. Možda Tyrion mali vižljasti iza kipa, ali svi ostali, common...
Bran koji se pretvorio u vrane je otišao na 20 minuta, why?
Kaj je radio nakon kaj je nakon prvih 5 sekundi vidio da im je Night King blizu
Gdje su nestali Danny i Jon sa zmajevima odmah. Jon je stajao na dvorcu kraj drveta i to je to?
Melisandre je bila previše, kak kažu, Deus Ex Machina
Došla i spasila stvar i iščeznula.
Beric Dendarion je predugo ostao živ nakon što ga je probolo 25 mačeva, ali je svejedno uspio uć u sobu i to je to.
Niko nije uspio provalit u sobu...
I uglavnom, da, slažem se u potpunosti s tobom.
Punih 7 sezona se bilda taj momentum za Night Kinga i taj neizbježni okršaj i onda ode u jednoj epizodi.
Fali nešto.
I definitely su se usrali s ubijanjem poznatih likova
I sad su fakat glavni likovi postali impervious na sve. Nestala je ona draž, onaj šok koji je činio GoT GoTom.
Strah ih je backlasha ako ubiju nekog. Ne mogu nakon svega ubit Johna. A kamoli Aryu.
Ok, naglasiti nečiju snagu, spretnost, umješnost, da. Ali onda snimi bolje, da actually izgleda kao da je pobijedio zbog nečeg, a ne ovako.
Svako malo ispada da su preplavljeni, da će ih progutati, ali ne. Oni prežive.
Da, to je nerealno, i na taj način umanjuje sve ostalo što je bilo vrhunski.
Ali, na kraju krajeva, ovo što si i sam rekao, i što je po meni bila poanta cijele epizode - sve je bilo s razlogom
Svaki lik, svaki njegov put, sva iskustva, sve akcije, sve je bilo s razlogom.
Glupi Dothraki, nespretni zmajevi, Johnovo bauljanje po fronti, sve je dalo podstrijek Night Kingu da je nenadjebiv, neuništiv, neslomljiv.
I zbog toga se više nisu obazirali na ništa. 10k konja, 3 zmaja, unsullied, niko im nije mogao ništa.
Ko će misliti na malu, nikakvu curicu. Naročito kad je već sve palo
I taman je sve bilo s razlogom. Theon je taman bio živ da se junački zaleti i dodatno podigne smug i smirk Night Kingu, da bi na kraju mala curica došla niotkuda i puf, pant u sridu.
I to taman s potezom koji je već bila iskoristila na Brienne
A gle, da se nije tako odvilo. I da se Night King nije riješio u ovoj epizodi, ništa drugo ne bi imalo smisla.
Dvije su mogućnosti bile. Ili pada Night King tamo ili padaju apsolutno svi likovi te Winterfell.
Btw, epski momenti
Cijela, apsolutno cijela situacija s Aryom
od prvotnog fajta
pa do onda spretnog bježanja
pa šuljanje u knjižnici
instinktivno ubijanje na izlasku iz knjižnice
polagano, tiho odlaganje mrtvaca na pod
sve tako dobro napravljeno
i onda kad je već počela gubit nadu, Melisandre ju podsjeti tko je ona i zašto je tu
Onaj LEAP, motherfucka!
Jebote
A najbolja smrt Theon
Jadni Theon
kaj je on prošo u ovoj seriji, nisu istine
stvarno
i kad vidiš koliko je sretan kad čuje da ga Bran ipak smatra dobrom osobom
Nema drugog načina da se to otegne u dvije epizode.
I ovo će možda na kraju i biti GoT kakav u biti najbolji i je. Fokus cijelo vrijeme na Winter i Night Kinga, a u biti, jedino pravo iskonsko zlo je Cersei i podle smicalice.
Ko što je bila ona eksplozija koja ja raznijelu cijelu citadelu. Ne bih se iznenadio da u biti Cersei pobije pola ovih likova koji su preživjeli Night Kinga
Btw, koreografija borbe mi je i dalje stalno u glavi.
Ono kak se Unsullied miču ko jedan.
Stoje nepomično i kak se ovi povlače, ovi jedan korak prema sredini, jedan iza. I zatvaraju prolaz. JesusFuck.,
Znači, ovime su dali na važnosti i sve gadosti koje je Melisandre napravila, sve gadosti koje je Theon napravio, sve kaj se ikad desilo, desilo se s razlogom. I takva ideja mi se actually sviđa.