Objavio/la: Dormin
Divlji zapad...
Poštovani diskutante Dormin, živi ste. Iznimno mi je drago. Bijaše ovo vaš povratak u velikom stilu. Vanklifovski, usuđujem se konstatirati.
Poprilično ste me razgoropadili vašom objavom u glazbenoj sekciji našeg dobrog Fair For All foruma, mlađahni Fićo legendarnog komplementa. Navedeno se, vjerujem, vidi i iz priloženog.
Uglavnom.
Mogao bih napisati novelu omanjeg opsega stranica koja se bazira na ljeto 2003. koje sam proveo igrajući GTA: Vice City. Barem dva poglavlja bih napisao konkretno s ovom, i samo radi ove pjesme u ušima. Isprintao bih potom sav taj tekst, povratio bih od silne nostalgije po njemu, a onda bih ga nogom nabio nazad u ljeto 2003.
https://www.youtube.com/watch?v=n1TNLU-ydLA
Grand Theft Auto: Vice City je najlegendarniji GTA, ako je definicija ‘najlegendarnije’ GTA igre -- kidanje sparine ulica Ocean Viewa vozeći Cheetah u suprotnom smjeru, jednom rukom na volanu, dok drugom rukom provučenom kroz lijevi prozor pokazuješ novo pribavljeni Uzi, čisto kao pokazatelj da svi koji imaju nešto protiv tvoje vožnje suprotnom trakom - možda ne bi trebali imati ništa protiv tvoje vožnje suprotnom trakom. Možda, ali samo možda, se voziš i prema toj Vice City luci u kojoj blista nekoliko jahta. Možda si jednu od tih jahti zamislio kao vlastitu. Možda zato što imaš dvanaest godina i to je sasvim u redu. Možda . . . dok si svojim bijelim ‘Miami Vice’ Cheetahom parao sparinu u zraku glavne ulice Ocean Viewa u dva sata ujutro, dok ti je jedna ruka bila na volanu, a drugom si pokazivao Uzi na kojeg su bljeskali neoni s okolnih zgrada, ipak nisi bio sam. Možda je s tobom automobil dijelila nekakva prostitutka koja je svojim izgledom oponašala Kelly LeBrock. Možda si je baš tad vozio u luku na kojoj se na tvojoj imaginarnoj jahti trebala odviti nekakva imaginarna zabava koja će završiti neslavno. Ipak, DJ će možda u jednom trenutku pustiti 'Dance Hall Days' i biti će slavna zabava barem na neko vrijeme. Možda će se na njoj pojaviti i Phil Collins koji će onda u jednom trenutku bijesno povući sve kabele, gurnuti će DJ-a i zbunjeno će pitati: “Koji kurac?”
Vice City je možda najlegendarnija GTA igra.
Vice City je sigurno najlegendarnija GTA igra. Vice City je slavna zabava čak i u onim trenucima kad je neslavna zabava.
Ostavimo li šalu na stranu, slažem se skroz, legendarni Fićo. Pravo je vrijeme da nas Rockstar oslijepi blještavijim neonima i od onih kojima naše oči bodu gospoda iz Ryu Ga Gotoku studija. Nikad ljepši Vice City bi gotovo sigurno evocirao najljepše i najluđe (?) dijelove naših mladih života, stvorio bi tektonsko jezero nostalgije između antiklinala i raseda. Požurite braćo Houseri, neće ni 80-e vječno trajati.
Ne, sad stvarno ozbiljno. Kad već spominjemo i zaboravljene uspješnice Team Soho-a.
Nikad neću zaboraviti dan kad sam bio bolestan kao tri bolesna, a prijatelj se ušuljao u moju sobu sa originalnim (!) prvim dijelom The Getaway-a. Igru je opisao na sljedeći način: Izgleda odlično, zvuči još bolje, ali igra se ko najveće sranje. Katastrofa. Likovi se kreću ko kreteni. Ali . . . tebi bi se mogla svidjeti.
Odigrao sam taj prvi The Getaway jedan i po put u jedan i po dan. Također mislim da se radi o legendarnoj igri, ali ne u istom onom smislu u kojem mislim da je Vice City legendarna igra.
Iz ovog položaja u krevetu bih dao taj vikend prije više od deset godina u kojem sam bio bolestan kao tri bolesna, i sve buduće vikende u kojima ću biti bolestan kao tri bolesna i provesti ću ih igrajući neku legendarnu igru koja će postati legendarna tek nakon više od deset godina, za trenutak u kojem Shuhei Yoshida najavljuje nekakav novi The Getaway look-a-like projekt od ljudi koji su nekad radili za Team Soho.
https://www.youtube.com/watch?v=2hZOZuLhJwU
Ne, ozbiljno (po zadnji put); dajte nam neku igru u Londonu. Pa čak i taj hipsterski Watch -- donja crta -- Dogs.
Ok, gotov sam sa ovom temom.