Ja pišem o igri, ti o potocima koji žubore i kućama bez propuha.
U Witcheru 3? Svijet ima upitnike, a ti upitnici mogu biti više toga. Mogu biti interesantna područja koja možda čuvaju neki plan za izradu najkvalitetnijeg oklopa, mogu skrivati neki quest, mogu skrivati blago i u svakom slučaju čuvaju neke resurse koji se na takav način, tim istraživanjem, najlakše i najjeftinije mogu nabaviti kako bi se potom izrađivali oklop i oružje.
Ajme, primjer!
Privući će ti pažnju, ući ćeš u mrak, istražiti, doći do samog kraja, vidjeti da postoji drugi izlaz koji te vodi u sasvim drugu dolinu koja pak ima svoju neku točku interesa. Igra je dizajnirana da te prirodno vuče na istraživanje svojeg svijeta.
Ajme, primjer!
No ono što želim istaknuti kod pisanja nije ono što svi uvijek kažu (Bloody Baron je gotovo uvijek primjer), želim istaknuti da su Gwent karte jedini pravi collectiblesi u igri, no ujedno su dio same radnje. Skupljanjem karata i pažljivom gradnjom svog decka u nekom sasvim desetom questu može se pojaviti alternativa da nešto osvojiš putem Gwenta. On je ovdje kao pripovjedačko sredstvo, ne samo kao brojka kao što su fragmenti Animusa, već kao element koji se može primijeniti na prelazak igre.
Ajme, primjer!
Jebo vas crnci, bijelci i SJW rasprave, koga zaboli ona stvar jer neki virtualni lik crnac, kinez, gay, dvospolac ili vanzemaljac s fetišom na cigane. Ako je dobro napisan lik, bit će zanimljiv u igri, bez obzira na biološke i ideološke karakteristike. Stvarno ne shvaćam ljude koje uznemirivaju takve pizdarije.
Inače, otvorio sam topic s nadom da će se Weky uključiti jer njegova mržnja prema istočnoeuropskim developerima ima dosta dobre temelje u nekim stvarima. Recimo, skroz se slažem oko Rebels PR-a koji je prodao studio. Fantastično osmišljen bullshit koje široke mase naveliko puše, myself included. Također je dobra šansa da će Cyberpunk flopati jer se igre kao W3 u pravilu jednom dogode gdje se poklopi hrpa stvari. No kako sam zadrti fan cijele SF / blade runner/ cyberpunk sheme, meni će i prosječna igra biti super.
Neka ste se raspisali i da, odlični komentari by FicoLegend as usual :)
U potpunosti se slažem s prvim dijelom posta, loše napisane radnje počinju od toga kada se pokušava obilježiti lika, u zadnje vrijeme je to popularno putem boje kože. Samo... Nek pišu likove radi likova, nek misli teku prirodno, a ne forsirano i onda stvarno ništa više nije važno osim karakterizacije.
Po meni postoji jedna verzija u kojoj Cyberpunk
floppa. To je ona u kojoj se igra jednostavno
overhypea i ne može opravdati
hype koji je posve nerealan. CDPR je kao i Rockstar u jednoj stvari (dvije,
crunch...), uzet će si vremena koliko god mogu da naprave ono što su si zamislili. To je stvarno nešto što poštujem.