prije par dana sam se odlucio pocastiti za bozic.. Microsoft Band, nemoguce ga je kupiti u hrvatskoj tako da je potraga potrajala par dana na kraju nasao jedan rabljeni na njuški.

nije nesto lijep, dosta je nezgrapan na ruci ali nije se imalo novaca za Band 2 8)

razlog kaj sam ju uzeo je prvobitno fitness/health monitor sto mi dosta sluzi za treninge i opcenito pracenje nekih parametara. ima cuda od senzora; puls metar, gps, akcelerometar, gps, senzor razine svjetlosti, UV senzor i Galvanic skin response (GSR) sensor.
preko aplikacije microsoft health se podesavaju ikonice na narukvici, boja pozadine i neke jednostavne pozadine se mogu mijenjati.
sto se aplikacije na mobitelu tice prati dnevno/tjedno razne parametre o aktivnosti.

na naslovnici se vide podaci o danu. koliko koraka je napravljeno, potrosene kalorije, zadnje spavanje i neka fizicka aktivnost/trening.

- siva krivulja pokazuje otkucaje srca

- sto se ovog monitora spavanja tice.. skroz zanimljivo i malo freaky frajer zabiljezi svako budjenje tokom noci, proracuna koliko dugo se duboko spavalo a koliko laganim snom ( kao sto vidite dosta lose se spava ) .

- kod treninga postoji opcija da se downloada na narukvicu neka od postojecih vjezbi/programa s njihovog portala gdje vas narukvica vodi kroz trening, koliko serija vjezbe, koliko odmora itd.. ja radim svoje treninge tako da samo ukljucim monitor da prati otkucaje i potrosnju kalorija.
Uz sve ovo za treniranje i zdravlje ponasa se i kao pametni sat. preko plavog zuba se spaja na telefon te povlaci notifikacije bili za sms, wcp i mailove. takodjer ima i opciju za facebook ali se nisam s tim jos igrao. Također se moze upariti sa svim mobovima. wp, android i ios.
sve u svemu zadovoljan sam kupljenim i kroz neko vrijeme dok mi ovaj dosadi uzimam sigurno Band 2 jer ovo svakako ima potencijala. siguran sam da ce se i aplikacija upgradeati pa da ce se mozda i jos nekih mogucnosti otvoriti.