Posjeduje li tko? Ima li tko namjeru kupiti?

Vidi li netko uopce smisao u tome?

Pisite

Ja kao amaterski ljubitelj (pravih) satova, mogu samo reći: U moju kuću to neće ući, a na ruku još manje.

Ne znam što će mi uređaj koji mi govori da mi je došla poruka na drugi uređaj...

Ja sam uz Xiaomi nabavio i njihovu narukvicu. Vibrira kod notifikacija na mobu, prati korake, spavanje itd. Super mi je i ne skidam je s ruke.

A sto se tice satova, dijelim tvoje misljenje. Ali isto me zanima ta tehnologija, odnosno njezin napredak. Zanima me koliko toga mogu ubacit u tako malu kutijicu, te koliko toga Apple/Samsung marketing moze uvalit ljudima

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Biti ce korisno kada ce ti pametni satovi postati potpuno autonomni (odvojeni od mobitela) i kada ce im trajanje baterije biti vise od 1-2 dana. Makar i u tom slucaju ne vidim neku korist od njih kad za 3 sekunde vise mogu izvaditi mobitel i pogledati na njemu.

Za sada jedinu korist vidim ako netko voli svoje tjelovježbe pratiti aplikacijama, puno je zgodnije od mobitela u džepu.
Al' što se tiče ostalog, za sada suvišno. Evenutalno je zgodan napredniji kalendar koji ti pošalje obavijest kada imaš nekakav sastanak ili obvezu, ako si kao u mojem slučaju voditelj projekata s prekrcanim rasporedom

8 dana kasnije
  • [deleted]

https://youtu.be/MOHcBd8PFLQ

2 mjeseci kasnije

prije par dana sam se odlucio pocastiti za bozic.. Microsoft Band, nemoguce ga je kupiti u hrvatskoj tako da je potraga potrajala par dana  na kraju nasao jedan rabljeni na njuški. 

nije nesto lijep, dosta je nezgrapan na ruci ali nije se imalo novaca za Band 2  8)

razlog kaj sam ju uzeo je prvobitno fitness/health monitor sto mi dosta sluzi za treninge i opcenito pracenje nekih parametara. ima cuda od senzora; puls metar, gps, akcelerometar, gps, senzor razine svjetlosti, UV senzor i Galvanic skin response (GSR) sensor.

preko aplikacije microsoft health se podesavaju ikonice na narukvici, boja pozadine i neke jednostavne pozadine se mogu mijenjati.

sto se aplikacije na mobitelu tice prati dnevno/tjedno razne parametre o aktivnosti.

na naslovnici se vide podaci o danu. koliko koraka je napravljeno, potrosene kalorije, zadnje spavanje i neka fizicka aktivnost/trening.

- siva krivulja pokazuje otkucaje srca

- sto se ovog monitora spavanja tice.. skroz zanimljivo i malo freaky  frajer zabiljezi svako budjenje tokom noci, proracuna koliko dugo se duboko spavalo a koliko laganim snom ( kao sto vidite dosta lose se spava  ) .

- kod treninga postoji opcija da se downloada na narukvicu neka od postojecih vjezbi/programa s njihovog portala gdje vas narukvica vodi kroz trening, koliko serija vjezbe, koliko odmora itd.. ja radim svoje treninge tako da samo ukljucim monitor da prati otkucaje i potrosnju kalorija.

Uz sve ovo za treniranje i zdravlje ponasa se i kao pametni sat. preko plavog zuba se spaja na telefon te povlaci notifikacije bili za sms, wcp i mailove. takodjer ima i opciju za facebook ali se nisam s tim jos igrao. Također se moze upariti sa svim mobovima. wp, android i ios.

sve u svemu zadovoljan sam kupljenim i kroz neko vrijeme dok mi ovaj dosadi uzimam sigurno Band 2 jer ovo svakako ima potencijala. siguran sam da ce se i aplikacija upgradeati pa da ce se mozda i jos nekih mogucnosti otvoriti.

Koliko kosta takav jedan polovan? I koliko traje baterija?

A igra je ispala 700kn.. I to sam upeco jednog jedinog.. A dvojka je 2000 kn na njuski. Malo too much za odjednom iskesirat. A kaj se baterije tice drzi oko 2 dana. Ovisno o koristenju naravno.

meni s tim pametnim satovima apsolutno nista nije jasno. evo bas cesljam po online shopovima i nadjem huawei-ov smartwatch koji iako je stvarno prelijep kosta jebenih 530€ a recimo dojucerasnji flagship smartphone p8 se moze naci i za ispod 400€. 

Mene to sve skupa podsjeća na one SF filmove gdje svi nosimo narukvice, osobno ne vidim neki preveliki smisao kao što reče Mata što će mi neki uređaj da mi javlja poruku za drugi, ovo vezano za fitnes koristim već cca 10 god samo uz najobičniji sat za vježbanje i traku oko prsa čini mi se da sam platio cca 400kn, dok sinoć baš gledam Samsungov pametni sat 2600kn

Svakako su pre skupi. Ali evo ovako kad ga nabavis za neke pristojne novce cak se i isplati. Varijantu s remenom sam imao ali ovo je svakako prakticni. Takodjer imas gps da ti crta di si tipa trcao a nije ti potreban mob jer uvijek muku mucim di cu s telefonom ako s njim pratim trcanje.. Na zalost sve danas ima pre veliku cijenu..

godina kasnije

Jel znate neki dobar BT Manager preko Androida kako bi detaljnije mogao sinhronizirati mobilni i sat?
Imam NFC sharing, ali nece da mi pokaze aplikacije za SMS poruke, a to ja NFCu i nemam.

Ima samo za poziv, prenos video i audio snimaka, i dijeljenje instantnih slika i snimljenih videa.
Ali hocu da SMS mogu procitati preko sata, jer mi se ta opcija nudi.

7 godine kasnije
3 mjeseci kasnije

Nakon tri godine, izašao nasljednik OnePlus Watcha. Kao OP user, imao neke popuste i još odlične bežične sluške.

Prvi Wear OS sat koji imam i jako sam zadovoljan. Ok, baterija više nije 10 dana, već 4-5, ali i dalje puno bolje od Appleovog i Samsungovog punjenja svaki dan.

Fakat sam super zadovoljan. Ima sve. NFC plaćanje, Wi-Fi, 32 gige memorije, glazba, pozivi, aplikacije, brz, duga baterija, a čak i dobro izgleda.