S10 je prvi Samsung telefon koji mi se zaista svidio, toliko da sam razmišljao ne čekati HTC da najavi nasljednika U12+, već se presliti u Samsung tabor. No kad sam vidio cijene, početno oduševljenje je splasnulo. S10+ sa 1TB memorije, bez obzira na sve brojke na papiru i bez obzira što je monstrum od mobitela (vjerojatno jači i od nečijim PCeva), 12,600kn je da ga jebeš maksimalno previše. Samsung je opet pretjerao, bez obzira na specse.

Samo Samsung 😍

S9 je uvjerljivo najbolji mobitel koji sam posjedovao, a izvrtio sam sve i svašta. S naglaskom na kameru.

Ja sam fan samsunga, Note serije, imo sam ih sve od Notea 3 nadalje(Note 7 je bio bomba) i stvarno nema mobitela koji ga moze zamjeniti(bar za mene). Samsung je jednostavno puno ispred svih ostalih sto se tice mobitela. Note je kao mobitel napredniji od obicne S serije i opremljen vecim ekranom i penom koji makar ne koristim cesto  zna biti prilicno koristan. Na note si cesto instaliram stripove i serije koje mogu gledat dok negdje cekam. Radi posla sam imao 3 mobitela prije u isto vrijeme te sam ih dosta isprobao, HTC,Huaweii i ostale marke svakako imaju svoje plusove, ali najiskrenije mi je zao sto je propao Windows Phone, pogotovo radi toga sto je zadnja serija koja izasla(mislim da je 900) bila fenomenalna al je bila zapala u lose kritike svojih predhodnika.

Ovo je malo offtopic ali ne znam jeste culi da Microsoft navodno radi na novoj generaciji windows mobitela, sa kompletno novim OSom koji se navodno zove Andromeda. Nesto tipa kao mini laptop, return mozda na onu staru flip noki sa tipkovnicom i ekranom unutra.

Ne pada mi na pamet da bih ga kupio.
Pa i da imam love na bacanje, radi se o prevelikim iznosima, pa makar pričali i o S10e varijanti.

Prije 2 tjedna mi je uletio Mate 20 Pro po brutalnoj cijeni, mob je zvijer, a platio ga 1000 kn manje nego LG G6 prije 3 godine.
Naravno, nebi uzimal da nije bilo te moje kombinacije.

Ne pljujem po Samsungu nit govorim da su nekvalitetni, daleko od toga (pogotovo što se ekrana tiče), ali uvijek sam za neku kvalitetn(ij)u alternativu kojih itekak ima.

Ja sam fan samsunga, Note serije, imo sam ih sve od Notea 3 nadalje(Note 7 je bio bomba) i stvarno nema mobitela koji ga moze zamjeniti(bar za mene). Samsung je jednostavno puno ispred svih ostalih sto se tice mobitela. Note je kao mobitel napredniji od obicne S serije i opremljen vecim ekranom i penom koji makar ne koristim cesto  zna biti prilicno koristan. Na note si cesto instaliram stripove i serije koje mogu gledat dok negdje cekam. Radi posla sam imao 3 mobitela prije u isto vrijeme te sam ih dosta isprobao, HTC,Huaweii i ostale marke svakako imaju svoje plusove, ali najiskrenije mi je zao sto je propao Windows Phone, pogotovo radi toga sto je zadnja serija koja izasla(mislim da je 900) bila fenomenalna al je bila zapala u lose kritike svojih predhodnika.

Ovo je malo offtopic ali ne znam jeste culi da Microsoft navodno radi na novoj generaciji windows mobitela, sa kompletno novim OSom koji se navodno zove Andromeda. Nesto tipa kao mini laptop, return mozda na onu staru flip noki sa tipkovnicom i ekranom unutra.
Još jedna iteracija mrtve mobilne Windows platforme je samo to - produženje agonije. Kroz sljedećih par godina i nova generacija preklopnih Android telefona (kao što je sada Mate X i Galaxy Fold) će postati dostupna i običnom smrtniku, makar nisam uvjeren da je to sljedeći trend koji će zavladati tržištem. Najveći problem (ujedno i pozitivna nuspojava) što se tiče tržišta pametnih telefona je taj što postoji sve manja diferencijacija proizvođača.

Naravno, o Samsungu samo najbolje na osnovu ona dva mobitela koja sam od njih imao.

Još jedna iteracija mrtve mobilne Windows platforme je samo to - produženje agonije. Kroz sljedećih par godina i nova generacija preklopnih Android telefona (kao što je sada Mate X i Galaxy Fold) će postati dostupna i običnom smrtniku, makar nisam uvjeren da je to sljedeći trend koji će zavladati tržištem. Najveći problem (ujedno i pozitivna nuspojava) što se tiče tržišta pametnih telefona je taj što postoji sve manja diferencijacija proizvođača.

Naravno, o Samsungu samo najbolje na osnovu ona dva mobitela koja sam od njih imao.
Ono sto ti mogu rec je da ako si osoba koja se bavi WEB developmentom, microsoft phone je bogomdan, remote spajanja su odlicno odradjena bila

Sjećam se doba kad su high end mobiteli koštali cca 4k kuna. Čak i moguća izvlačenja da općenito novac korigiran za inflatorna očekivanja i gubljenje vrijednosti kako vrijeme prolazi nisu opravdanje da u cca 10 godina takva cijena naraste trostruko pa da je mob ne znam kakve kvalitete. Za tu cijenu radije složim gaming konfu koja će osramotit Gameslordovu.

Imam trenutno S7 i prezadovoljan sam njime, no lol, cijene su se udvostručile od kada sam zadnji puta kupovao novi Samsung. Onda me koštao u Sancti oko 4500kn, dok novi posljednje serije neće ići ispod soma eura. Kudikamo previše za mobitel, i ovo što sam tada platio bila mi je neka gornja granica. Nisam fan kineskih modela, no njihove cijene su kudikamo prihvatljivije za relativno slično iskustvo.