Slazem se, ali treba uzet u obzir wear and tear bilo kakve elektronike, garancija, kao i svaka druga pokriva greske koje je kompanija eventualno napravila, svaka druga steta se naplati i to masno.
Govorimo o necemu sto nosimo u dzepu ili torbi, sto ljudima ispada na pod, sto se koristi po kisi snijegu i suncu, a ne nesto sto je pod staklenim zvonom.
Moj problem je retardirano poslovanje kompanije koje, kada dodje do kvara malenog chipa koji omogucava prijam signala koji kosta niti sto kuna, zahtjeva promjenu kompletne unutrasnjosti telefona jer, koliko god su dugotrajni i divni i krasni, nemogu stati iza retardiranog poslovanja kompanije koja tako posluje. Na netu ces nac prirucnik o popravku i sastav o svakom komadu elektronike koje kupis, osim apple koji se pravi da grade rakete za lansiranje na mars a ne o telefon koji ti stoji u dzepu i koji koristis za instagram i facebook.
Da ne govorim da su jedini koji su toliko prokleti za novcima da ako se usudis sam popravljati bilo kakav dio u svom telefonu, cak i ako kupis poseban set sarafcigera za otvaranje (jer su retardi toliko prokleti za novcima da imaju posebne sarafe)i da ga zamjenis originalnim djelom, taj dio nece raditi jer nije sinkroniziran sa kodom telefona. Sto su uveli bas zato da ljudi nemogu popravljati svoje appleove proizvode, cak i kod gluposti tipa zamjena baterije (na nekim modelima baterija je doslovno zaljepljena za unutrasnjost, tako da ako i hoces zamjenit bateriju, dok ju cupas kljestima van, iscupas jos par komponenti) nego moras nosit kod njih na servis gdje ce ti naplatiti glupu svotu za jos gluplju uslugu.
Tko voli nek izvoli, meni se gade jer pljackaju ljude i prodaju muda za bubrege.
Edit: ali isto ko i sa autom, tko ima za bmw-a, trebao bi imat par tisuca kuna za zamjenu branika ili tako neceg, tako i tko ima iPhone, imat ce par tisuca za popravak napuhane baterije ili bilo cega drugoga. Svakom svoje, tko voli nek izvoli.