Kad mi je stigla poruka prošli tjedan kako (jadan) A1 opet (na svu žalost) mora dignuti cijene tarife zbog (nesretne) inflacije (samo) 3.7%, lagano sam počeo osjećati nervozu, kako to bilo, koja može čovjeka navesti na neke neočekivane odluke u životu (osim braka), pa tako odlučih uzeti Starlink internet i dati svoj (krvavo zarađeni) novac Musku. Zadnjih mjeseci A1 cijena tarife pokućnog interneta samo raste a brzina pada dok naša (draga) A1 podrška koristi onu staru narodnu poslovicu "malo je opterećenje na stanici". Da se ne prisjećam grozota brzina A1 i što me čeka kroz 2-3mj kad naši europski turisti i došljaci ostalih pokrajina zaokupe istarsko uzobalje, kad mogu router lagano spremiti u kutiju dok lišće sa drveća ne krene opadati pa onda puhnuti prašinu sa njega opet.
Šalu na stranu, jednostavna instalacija, Musk je odradio sve za mene, uzeo mi 35€, komad privatnosti i 35w prosječne energije za brzine na slici. Iskreno nisam imao puno opcija u prigrađu gdje se nalazim, ili nešto mobilno pokućno ili bakrena žica stanodavca (koju nebi niti pripadnici romske manjine kopali van) a optika, mit, legenda….