Green Book zasluženo, također mi je bio najbolji film sezone. I zasluženo je uzeo scenarij i sporednu ulogu. Mahershala je postao powerhouse.
Za Ramija je bilo očekivano, ne mogu prigovoriti također, iako sam se nadao da će Viggo uzet. I da je Bale uzeo isto bi bilo ok.
Za glavnu glumicu sam oduševljen što je Olivia uzela, The Favourite sam pogledao jučer popodne i svidio mi se dosta, mislio sam iskreno da će uzeti i dosta nekih tehničkih no otkantali su ga totalno, ali ajde, Olivia je bila urnebesno dobra u tom filmu.
Ako negdje moram pronaći zamjerku nagradama onda je to što Bohemian Rhapsody ima 4 Oscara, a Black Panther 3. Bohemiam je možda i uzeo u zasluženim kategorijama, ali nekako mi ne zvuči dobro reći kako film ima najviše Oscara ove godine. Mislio sam kako će za zvuk uzeti Quiet Place ili možda A Star is Born, a ne da oboje ide tom filmu. Montaža ajde, tip koji ju je radio je spasio film da ne bude clusterfuck.
Također Pantheru 3 je baš jako puno. I kostimografiju i set dizajn je trebao uzet The Favourite, dok mi je za glazbu potpuno nejasno zašto je uzeo. Znam da je bila ona afrička glazba tradicionalna, ali ja se takta ne mogu sjetit iz tog filma.