Službena stranica
Twitter

The store is available on the web and through Epic Games' launcher application. It does not have features such as achievements or virtual reality headset support.

Epic's own games will be exclusively available through its store and the company plans to fund developers to release exclusively through their store, using revenue guarantees to developers that opt for this, with Epic paying the difference should a game underperform.
Epic plans to offer one free game every two weeks through 2019.

Eventually the storefront will offer user reviews, but this feature will be opt-in by developers to avoid misuse by activities like review bombing. Additional planned features include cloud saving and achievements; however, Epic does not plan to add any "game-shaped features" similar to Steam's trading cards designed to drive sales.

Where possible, Epic plans to extend its "Support a Creator" program that it had launched in Fortnite Battle Royale to other games offered on the store. With the Support a Creator program, players can opt to indicate a streamer or content creator, selected by Epic based on submitted applications, to support. Supported streamers then receive revenue from Epic Games on microtransactions made through the Epic Games Store from the players that supported them, incentivizing these content creators; within Fortnite, creators had received about 5% of the cash value of the microtransactions.

Izvor

No 'chievos    Pffff 

Kako je Epic sa svojim potezima vezanim za njihovu novu trgovinu sve češće u vijestima, mislim da je red da otvorimo temu za Epic Store. Trenutno je The Jackbox Party Pack besplatan za preuzeti, a u prošlosti igrači su još mogli besplatno nabaviti Subnauticu, Super Meat Boya i The Vanishing of Ethan Carter.
Iako Epic Store već ima par indie ekskluziva, najviše buzza su stvorile objave da će Division 2 (uz uPlay) i Metro: Exodus (vremenski, godinu dana) biti Epic Store ekskluzive.

Najnovija igra koja ide na Epic Store je Dauntless koja će u potpunosti migrirati na ES i napustiti svoj klijent.

FensiSuperstar  tek su krenuli..daj im malo vremena

Steam uzima 30%,Epic store 12%, kak Deep Silver moze pomislit na zaradu? Ko još isplaćuje plaće zaposlenicima,sam nek Todu zaposle ko savjetnika pa mogu igru djelit za besplatno i developere plaćat kikirikijem.

Na steamu ce se igra prodat daleko vise nego na ovom govnu... I bez ovih "ocjena"

70% na steamu je više nego 88% na EPIC storeu
ali i sve to nije priblizno koliko gubitak novaca od PCmasterTryhard rase koji će radije čekati godinu dana nego kupit igru na Epic storeu

FensiSuperstar ali to je samo dokaz da pc igraci imaju karakter i volje bojkotirat nesto i traziti promjene.kod konzola sve prolazi, pa cak i xbox one...

Nismo ovce jbga.
"igra mi se igra ali nedam ti 60 ojra jer si pederčina obična"
e takav sam lik i ponosan sam.

To je ok. S druge strane,  ići iz bunta pisati pizdarije po ostalim Metro igrama čisto iz tog razloga jer je posljednji nastavak sada vremenski ekskluzivan nije ok. To je debilizam.

ja ću se samo nadovezati da razumijem fanove.. ako ću igrati PC verziju i iskoristiti tu prekrasnu grafetinu, OK, instalirat ću taj jebeni Epic store.. ali ako ću birati između PS4 i PC verzije uzet ću rađe PS4.. jebala ih grafika, ja sam od onih koji mrzi imati stotine launchera, stotine accounta i na tim accountima tražiti prijatelje.. bljak.. pucali su si u nogu.. mada to je Epic, ako je uspio sa katastrofalnom igrom poput Fortnite-a vjerovatno će ubrzo srušiti i Steam i Gabela..

Nije stvar grafike. Ovo je jebeni fps, koji se igra na PCu, sa pacovom i amen. Mozete pisati sta hocete, ali fps na kontroleru je sranje.
Isto tako, Steam kakav god bio je najbolji u tome kao servis. Jebiga, pionir i promjenio je trziste. Ostalo je varijacija na temu

Da bi Epic uspio, morat će si osigurati još ekskluziva. Idealno bi bilo da si kupe vremensku ekskluzivu recimo RDR2. Za to bi trebalo puno love (makar se samo radilo o PC ekskluzivnosti), ali takva vijest bi sigurno puno više odjeknula od jednog Metroa. Sjetimo se samo da su GTA IV ekspanzije dugo vremena bile X360 ekskluziva. Ne zvuči tako nevjerojatno da se stvar ponovi. Rockstar će zaraditi kako god okreneš.

Epic si jest digao profil sa Fortniteom, ali ipak nema love kao Microsoft. Epicu bi bilo bolje uložiti taj novac u daljni razvoj klijenta i umjesto da kupuje ekskluzive osigurati razvoj vlastitih, bilo kroz otvaranje internih studija ili sklapanjem izdavačkih dealova sa drugim studijima. Steam je skupio svoju početnu korisničku bazu kroz Valveove igre. Donekle možemo reći da je Fortnite Epicu stvorio korisničku bazu, ali važno je imati na umu da je ta igra besplatna. Dok su pridošlice na Steam već platile neku igru (Half Life 2) koja ih je tamo usmjerila, Fortnite je skidao tkogod, pa čak i ljudi koji inače nikad nebi platili igru, ali im je ok nešto malo besplatno pikati za razbibrigu. Trenutno je najveća Epicova briga tu Fortnite bazu pretvoriti u lojalnije korisnike njihove trgovine, a to bi trebali napraviti kroz vlastite igre koje nisu besplatne.

Na koncu, ljudi nisu blagonaklono gledali na Microsoftovu kupovinu (vremenskih) ekskluziva kao GTA IV epizode, Rise of the Tomb Raider ili CoDov DLC. I MS je shvatio da im je bolje kupiti studije ako ih već ne mogu izgraditi.

U ovom trenu reći da je Epic prijetnja Steamu je isto kao da se kaže da je neki lijevi OS prijetnja Windowsima. Treba njima hrpetina igara i mnogo para da bi poštenije nagrizli behemota Steama, a kamoli bili ravnopravna konkurencija. Imam dojam da je Steam trenutno jak kao svi ostale trgovine zajedno i to više puta.

2 mjeseci kasnije

Objavio/la: Zero

Da bi Epic uspio, morat će si osigurati još ekskluziva. Idealno bi bilo da si kupe vremensku ekskluzivu recimo RDR2. Za to bi trebalo puno love (makar se samo radilo o PC ekskluzivnosti), ali takva vijest bi sigurno puno više odjeknula od jednog Metroa. Sjetimo se samo da su GTA IV ekspanzije dugo vremena bile X360 ekskluziva. Ne zvuči tako nevjerojatno da se stvar ponovi. Rockstar će zaraditi kako god okreneš.

I nova naznaka - https://www.dsogaming.com/news/rumour-red-dead-redemption-2-pc-may-be-revealed-on-april-22nd-as-an-epic-games-store-exclusive/

Dajte mi kudos ako se dogodi.

Ak se to dogodi, ne da ću nastavit bojkotirat EGS, nego ću prodat PC i nikad ga više ne koristit doma.

Fuj.

Objavio/la: Yakuza_stinger

U ovom trenu reći da je Epic prijetnja Steamu je isto kao da se kaže da je neki lijevi OS prijetnja Windowsima. Treba njima hrpetina igara i mnogo para da bi poštenije nagrizli behemota Steama, a kamoli bili ravnopravna konkurencija. Imam dojam da je Steam trenutno jak kao svi ostale trgovine zajedno i to više puta.

Vidjet cemo za 10 godina. Isplati im se forsirat svakako. Valve ionak spava.

9 mjeseci kasnije
Sorcerer je promijenio naslov Epic Games Store.