Igra se aktivno zadnjih tjedan dana, jedna od igri koju jedva čekam upaliti nakon što dođem s posla.
Nije rang Dark Soulsa, ali nije bome ni previše daleko.
Čak mi ih je i malo nezahvalno uspoređivat, NioH niti ne doživljavam kao nekog konkurenta Souls igrama ili kao nekog njihovog klona, igra ima svoj vlastiti stil i identitet koji, naravno, ima neke sličnosti sa Soulsima, ali to je samo pozitiva.
Zasad najmanje koristim Kusari Gamu, mač je primaran izbor, a koplje, sjekira i dual swords se mjenjaju prema mom nahođenju, ovisi kak mi dođe, kakvo oružje pokupim, i što iskemijam u Soul Matchu.
Šteta što su malo pretjerali sa iznosima koji su potrebni nakon što jedno oružje "soulam" dvaput...sljedeći Soul Match sa nekim boljim komadom opreme je basnoslovan što se zlata tiče...
Yokai protivnici su mi fora, opasni ako ih se podcijeni i krene na njih ko baja, samo udarajući..bez Ki Pulsea i njihovih varijacija ovdje nema kruha, a prsti su sa svakim satom sve vještiji, može se već lagano chainat dosta toga, makar treba znat i kad je prilika za to.
Početni bossovi radili idiota od mene, sada dosta njih već pada iz prve. Krećem na 4-to područje uskoro, rješava se sve po redu, nema preskakanja misija. Twillight čim se pruži mogućnost.
Za mene, ko fana Ninja Gaidena i Soulsa, ova igra je san snova dok se čeka na četvrti nastavak Ninje :)