Neznam dal ko prati osim Doma, ali kakva sezona jebote. Sto puta su i komentatori već izjavili da se igraju najbolje utakmice u zadnjih 5-6 godina i unatoč omjerima u ligi, stvarno nemam predodžbu ko će otići do kraja
Nisam neki veliki fan Cowboysa, ali jako su impresivni. Rookie na poziciji QB-a, rookie na poziciji RB-a (iako je to danas postala plug and play pozicija koju bilo koji igrač s dobrim fizičkim predispozicijama može kvalitetno odradit uz dobru ofenzivnu liniju) i ljudi jednostavno gaze. Tu se mora baš spomenuti i ta ofenzivna linija koja djeluje strašno i ujedno je i razlog zašto su Prescott i Elliot toliko dobri.
Ja sa Broncosima, za koje navijam, i nisam toliko zadovoljan iako ima tu pozitivnih stvari. Obrana je i dalje među najbolje 3 u ligi, i bila bi bez premca i najbolja kada nebi bilo neobjašnjivih oscilacija u zadnjoj četvrtini koje su im se dogodile par puta. Von je i dalje najbolji obrambeni igrač lige. Prema naprijed čak i nemogu toliko okrivit maloga Siemiana, dapače, ne radi ništa lošiji posao nego Manning prošle godine, ali ofenzivna linija je groblje, možda čak i najgora u ligi. Running game također nikakav, a hvatači variraju iz dana u dan s time da je Sanders kolko tolko konstantan.
Najzabavnije ekipe su mi definitivno Falconsi i Raidersi. Run n gun igra Falconsa mi se jako sviđa, i iako to nije način na koji se osvajaju prvenstva, imaju moje najveće simpatije i mislim da je Matt Ryan prvi kandidat za MVP-a ako nastave ovim tempom. Da ne govorimo o tome da je Julio Jones i dalje sposoban doći do 300 yarda. Raidersi nakon dugogodišnjeg planiranja i građenja napokon imaju ekipu, Carr je došao do razine da spada u 2. jakosnu skupinu QB-a u ligi, Murray gazi sve pred sobom, Crabtree i Cooper će uloviti bilo što što im se baci, dok je i obrana iznimno jaka, pogotovo Khalil Mack.
Patriotsi su opet tu pri vrhu i jednostavno ih se ne može otpisati. Uostalom čak i na početku bez Bradya je Belichick napravio nešto od te ekipe, no iz nekoga razloga imam osjećaj da neće napraviti puno u playoffu. Statistika i igra to ne sugeriraju, no kao da su mi prethodne godine djelovali opasnijima.
Seahawksi su mi jako čudni. Ok, drugi su u konferenciji, ali svaku utakmicu koju su dobili su mogli bez problema i izgubiti. Ofenzivna linija mi ne djeluje baš sjajno, a Wilsonova ozlijeda na početku sezone je jako smanjila njegova karakteristična kretanja, no ono što im definitivno ide na ruku je preporod Grahama. Obrana standardno ubojita, no ipak gube više duela, pogotovo Sherman, nego li su ih gubili prethodnih sezona.
Veseli me i dobra igra Giantsa. Momčad je to koja može dobiti svakoga i izgubiti od svakoga, i koja je nekako savršeno izbalansirana na svim pozicijama. Imaju 6 pobjeda zaredom, no sada kreće zajebani dio, Steelersi koji love WC i Cowboysi, i mislim da nas tu čekaju jako dobre tekme.
Također me zanima i da li A-Rod može odgurati Packerse nekako do WC pozicije. Trebale bi im sve pobjede do kraja za tako nešto, raspored nije toliko težak, i bome bio bi pravi pothvat da na kraju dođu do playoffa. Šteta što imaju možda najgori secondary lige. Mislim, Titansi su im dali preko 40 poena...