Sve o rukometu: svjetska prvenstva, lige, europska prvenstva,...

Danas počinje svjetsko koje se održava u Danskoj i Njemačkoj. Prvenstvo otvaraju Čile-Danska i Njemačka-Koreja. Potonji par je pomalo povijesni jer je ovo prvi put da Sjeverna i Južna Koreja igraju kao jedan tim na prvenstvu. Kako u timu mora biti bar 4 Sjevernokorejca, Koreji je bilo iznimno dopušteno prijaviti 4 reprezentativca više nego je inače dopušteno. Nastavak je to zatopljavanja odnosa koje je krenulo ove godine, zasad su se zajedno natjecali tek u par sportova na azijskim igrama.

Hrvatska ima prvu utakmicu sutra protiv Islanda u 18h. Lino Červar je izbornik, a ovo je reprezentacija koju vodi na ovo svjetsko:

Vratari: Marin Šego, Ivan Stevanović
Lijeva krila: Manuel Štrlek, David Mandić
Desna krila: Zlatko Horvat, Ivan Vida
Pivoti: Željko Musa, Marin Šipić Krešimir Kozina
Lijevi vanjski: Damir Bičanić, Ivan Slišković, Halil Jaganjac, Alen Blažević
Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić
Desni vanjski: Luka Stepančić, Jakov Vranković

Na popisu trenutno nedostaje Leon Šušnja koji je ozlijeđen, ali ukoliko uspije ozdravit na vrijeme, mijenjat će ga sa Jaganjcem.

Potpun raspored utakmica

Grupe

A (Berlin)              B (Minhen)              C (Herning)                    D (Kopenhagen)         
FrancuskaŠpanjolskaDanskaŠvedska
RusijaHrvatskaNorveškaMađarska
NjemačkaMakedonijaAustrijaKatar
SrbijaIslandTunisArgentina
BrazilBahrainČileEgipt
KorejaJapanSaudijska ArabijaAngola

Ne želim nikoga uvrijediti, ali rukomet je nažalost postao izuzetno sporedan sport kojeg Hrvati ustvari ne vole.

Ne želim nikoga uvrijediti, ali rukomet je nažalost postao izuzetno sporedan sport kojeg Hrvati ustvari ne vole.
Ista stvar sa skijanjem. Doduše u rukometu i dalje imamo elitne igrace za razliku od skijanja.

Nikad nisam volio rukomet,al bar se nisam pretvaro ko vecina da mi je napeto. Dva put u životu bio. Jedno na zagrebu,jednom na repki i shvatio da to nije za mene.

Slazem se da rukomet postaje sporedan sport u Hrvatskoj i da cemo morat opet pocet osvajat zlata ako zeli postat opet 2. najpopularniji sport ovdje. Prije sam pratio svaki EP, SP i OI. Svaku utakmicu Zagreba u LP, a i opcenito LP. U 2019. uopce ne pratim rukomet i moram priznat da cu ovo prvenstvo gledat samo ako dodemo do polufinala barem. A i to cu gledat poluravnodusno.

Nije problem u zlatima. Problem je u kriminalnom savezu, klupskim natjecanjima gdje se na utakmicama skupi manje gledatelja nego li na utakmicama Lokomotive, izostanku strateškog napretka u samom sportu (jedini pomak gdje je neka ekipa nešto napravila drugačije od druge jer trenutak kad se prvi put izvadio golman kako bi imali igrača više u napadu) i pretjerana zavisnost o sucima i njihovom raspoloženju. Samo dio stvari koje uništavaju ne samo hrvatski rukomet, već rukomet kao sport općenito.

Realno...kada je rukomet uopće bio globalno popularan? Popularan je u 7-8 zemalja i tjt.

Slično kao i vaterpolo.

5 dana kasnije

Mitrevski je bogovski branio u prvoj polovici, ali je Makedoniju promašivanje zicera i nekapitaliziranje na obranama na kraju koštalo. Mogli su pri početku stvoriti komotnu razliku od 5-6 golova, ali su dopustili Španjolcima da se vrate. Pri početku drugog poluvremena u par minuta su skroz potonuli i Španjolska je napravila tu komotnu razliku koju su do kraja još povećali. Nije mi jasan makedonski izbornik kako je olako predao taj meč Španjolcima, nakon tog pada je krenuo igrati zamjene i čuvati igrače za sutra. Nakon uzbudljive prve polovice, druga je bila dosada koju su Španjolci rutinski odradili. Htio sam pohvalit Stevanovića kako se upisao u listu strijelaca protiv Bahreina, ali Perez je poslao dve lopte ravno u prazan gol. Nikakvo kotrljanje ili odbijanac, lopta je kirurški sletjela iza crta u mrežu.

Nisu Island i Makedonija za bacit, ali sutra nas čeka prvi ozbiljan test. Ako ćemo imati one naše crne rupe i glupe greške, Španjolci će to ozbiljno kaznit kao što su Makedonce.

Tako jeftin način za dobit gol, a ne postignu ništa s igračem više u napadu. Primili su barem 8 golova tako jučer. Kao šlag na tortu, utakmicu poslije je i Island dobio takvih par jeftinih golova, ali u njihovu obranu igrali su s igračem manje.

Gledajte s vedrije strane, mislim da zadnji put kad smo izgubili od reprezentacije iz J.Amerike (Argentina) smo osvojili Svjetsko kao iznenađenje. Iako smo jučer maestralno sami sebi napravili harakiri, nakon što su me po ko zna koji put navukli nakon pobjede da gledam svaku tekmu opet poljubim zid. No nema predaje, igramo s 2 velike rukometne nacije narednih dana, realno i s pobjedom protiv Njemaca idemo dalje ako se sve odigra kako treba, ali treba dobit obje reprezentacije i dokazat si da je Brazil bio samo loš dan, jer realno bio je horor od dana kad dobiješ 8 golova na prazan gol. Samo da nisu mentalno potonuli i mislim da Njemce svakako možemo dobit na njihovom terenu.

Prolaz sa samo pobjedom protiv Njemačke je stvarno predavanje sudbine u tuđe ruke jer bi onda Španjolci trebali razguziti Njemce, a oni igraju u terminu poslije nas i Francuza. Nadajmo se da će Španjolce ovo dobivanje Brazila nadahnuti kad već mi nismo mogli.

Ako se nešto drastično ne promijeni u našoj igri, idemo već večeras doma.

Sudci u tekmi između Švedske i Norveške su bili teža pušiona, na kraju je Norveška uspjela oteti pobjedu Švedskoj. Danska-Švedska će biti odlučujuća za polufinale ukoliko Mađarska koja je dosta razočaravajuća dosad bila ne iznenadi.

Anemičan i bezidejan napad je učinio svoje.

Ma dobro...budimo realni nemamo tu kvalitetu.

Dok se u nas ne promjene određeni sustavi i konkurentnost ostalih klubova u ovoj tkzv. ligi nema tu kruha.
Igrali smo dobro, ali švabe su igrale odličnu obranu i imam osjećaj da je ovo bio naš maksimum danas.
Čak i takvi sa kratkom klupom smo umalo ovo okrenuli u našu korist.

Jučer smo sve prokockali protiv Brazila i to je najveća glupost. Lino koliko god on je donio sreće nama treba otići u mirovinu. Drag mi je, ali nam treba nove krvi. Ne možemo se mi oslanjati na stare snage stalno.
Neka preuzme Dominiković ili Vori ekipu i gradi novu stvar na ovo što imaš. Nema druge.

Jbg.

treba reci da smo obranu stvarno igrali svjetski cijelo prvenstvo ali u napadu to bas nijednom nije djelovalo bas dobro, eventualno neke individualne partije ali protok lopte je tako spor i bezidejan da je to bilo mucno za gledati. ovo sa 7 igraca u napadu treba zakonom zabraniti, pa to je vrhunac debilizma, vise si medjusobno smetaju nego sto ima koristi od toga. mislim da je cervarovo vrijeme proslo i mislim da ga se nije ni trebalo vise dovoditi, nadam se da ce odstupiti i da bi napokon mogao doci netko novi, po mogucnosti mladji.

pozitivna iznenadjenja su definitivno fenomenalni sego te mladi mandic i sipic. cinjenica je i da nam je falio jos jedan pravi suter u liku marka mamica te pravi razigravac poput cindrica.

Ehh...što je moglo biti...

Danas Francuzi odigrali s pola gasa.
Samo jedno njihovo isključenje i dva naša sve govore o "žestini" utakmice.
I da su nas dobili, i dalje bi bili drugi u skupini.
Tako da su se lijepo sačuvali za osvajanje prvenstva.

Nadam se kompletnoj rekonstrukciji reprezentacije i svega oko reprezentacije nakon prvenstva, rješavanju gladi, ratova u svijetu, itd... :)