oxi
po meni je recimo glupo stavljati 14 soma ili koliko već kuna u kučište od 450 kuna. jer na kraju krajeva kučište i napajanje su dvije najbitnije komponente za očuvanje hardvera. Uzmes 300 kuna skuplje kučište i imaš 10 stupnjeva manje u njemu. Taj fazon.
To vrijedi i za napajanje. Ja sam rekao što god uzimam za novi setup napajanje osobno meni treba biti Seasonic i samo Seasonic.
@Prika evo čisto da si bacis pod zub. Ako radiš setup, uzmeš Ryzen 5600x i RTX 3060ti koji će te tad doći 450 eura vjerojatno cca. uzmeš b550 rog matičnu (e model) i na nju nakeljiš 16 ili 32 giga gskill cl14 3200 ram, i to u 8x8 varijanti ili 16x16.
imas otprilike 4-5 dobrih AIO coolera koji su premium po hlađenju ali nisu po cijeni. to se nabavlja tad kad uzimaš jer svakih mjesec dana izađe neki novi bolji koji košta isto pa nema smisla opterećivat se sa time.
Uzmeš si samsung (i samo samsung) 980 pro 250 gb ssd i 1tb 860 evo. ako ti ostane keša uzmeš 500 gb 980 pro. do onda će cijena pasti ali i sad je popričično jeftin naspram prošli verzija. pričamo o najkvalitetnijem ssdu na planeti. amen. neverdie!
kučište koje uzimaš treba imati dobro hlađenje i dobru konstrukciju. Mogu ti napravit listu od 50-150 eura kučišta koji su najbolji u klasi po performansama. iako sam nekoć patio na izolaciju zvuka više me boli k. Ne možeš imati hladno i tiho gaming kučište. To jednostavno ne ide, moraš žrtvovati jedno a toplina je drugi najbitniji faktor. Prvi je naravno RGB 😃
tu dolaze plus minus ventilatori napajanje (trenutno su napajanja jako skupa radi korone i zbog toga što nema zaliha komponenta za napajanja - lager se prazni). al generalno počinješ od toga koje kučište imaš i što stavljas unutra. treba kupovati pametno. Ne uzimaš veliku grafičku ako imaš naknap kučište, želiš imati dobar airflow. Setup se gradi pametno i polako.
Evo ja cu ti napravit jednu listu uzet ću trgovinu neku van hrvatske naravno koja ima komponente složit ti listu pa da na papiru vidiš kako to izgleda.
:-*