Za sad testirao sam Tomb Raider i RotTR, prvi dio biva pojeden dok RotTR da bih ostvario 1080p 60fps bez pada ispod moram isključiti AA i SSAO staviti na HBAO+ (a ne na VXAO, koji mi bez beda pojede 10-15fpsa).
A i iskreno, draže mi je kad klizi na 60 fps-a nego da imam zaključano 30 za minimalno bolji grafički prikaz.
Witcher 2 testiran, sve na ultra bez Ubersamplinga se vrti na oko 100-120 fps-a, kad uključim Ubersampling samo padne za 40-60 fps-a, zavisno od scene, lol. Jako lijepo izgleda, nema šta, ali kad bih igrao vjerovatno bih isključio ovu opciju. Šteta.
Witcher 3 ću testirati za vikend kad budem imao vremena.
The Evil Within pri svemu na max na 1080p ide u oko prosjek 80 fps-a, no čak mogu i bez problema igrati na 1440p i ostane u 60fps prosječno. Igra se može činiti na prvi pogled nezahtjevno grafički, ali kad gledam u pokretu masu efekata i filtera da bi se kreirala atmosfera, upakirano sa GI osvjetljenjem koje mi je ništa manje od revolucionalno napravljeno.
Forza Motorsport apex, pojede ovu igru lol, 100 frejmova pri svemu max i msaa na 8x. Suludo optimizirano. Kako sam se samo razočarao kad sam pročitao da je ovo sadržajno osakaćena verzija naspram xone verzije, a čak sam je mislio i kupiti da budem iskren.
BF4, pfff, na 1440p sve max 60-80 frejmova.
Šta dalje... Eh da, Doom naravno, O-M-G. Kako dobro izgleda i kako se dobro izgleda. Pri tome ne pada ispod 100 frejmova (sve max naravno). Perverzija od igre, vjerovatno ću njega igrati nakon što buraz završi.
Mislim da je to to i da nisam ništa zaboravio... Ja prezadovoljan da budem iskren, doslovno dvije generacije sam preskočio kad sam ovu zamijenio za moju staru gtx 650 ti od "mizernih" 1gb grafičku ;D. Ako sve bude dobro sa mojim poslom, čak mislim da bih za dvije godine mogao i prodati je i nadoplatiti za drugu. Ali o tome kasnije naravno, ne letiti pred rudo.
Jedino što mi ostaje jeste SSD nabaviti, ubaciti još 8gb rama i promijeniti kućište. Ali to ću sad polako kroz sljedećih par mjeseci kako ušparam.