Zbog ovakvih pizdarija koja se barem jednom dese svim Win korisnicima nakon updatea sistema i drajvera pa radije sam htio Linux distribuciju na svom stroju nego Windows ali jebiga prevladala je navika.
Naime kod korištenja novije verzije Blendera mi se drajver za grafiku sjebo i nije htio više prepoznat grafičku, nvidia control panel se nije dal otvorit i blender nije startao jer veli da imam stari drajver koji ne podržava moju verziju blendera a sve novo.
Još kod otvorene blender aplikacije prvo me upozoril da laptop ima problem sa zvukom i kakve veze zvuk i blender imaju za modeliranje. Tada se smrznul pa sam u početku mislio kako je baterija miša se ispraznila pa nemogu upravljat ali baterija je još good.
Radii sam u blender projektu kojeg nisam dulje sejval i nije se nit možda stigao automatski sam sejvati jer se skrešal kod mog ručnog sejvanja jer sam skužil da bi mogel nastat problem pa da makar pospremim to kaj sam napravil a radio neke stvari i lepo ispalo i sad možda ponovo. Bumo vidjeli nakon popravka sistema jel ostala ta najfriškija šedov kopija blender projekta.
Zbog takvih stvari se razljutim i odmah spontano reagiram i možda krivi put odaberem jer mi se ne istražuje puno kako otkloniti kvar ali tak je kak je.
Jer sad u sustavu winsa reinstaliram sustav sa svim drajverima kao popravak svega i svačega.
Možda sam trebal samo maknut problematične drajvere u control panelu i nanovo ih reinstalirati.
Svako malo nakon par dana neki update stigne da se ažurira sustav i preporuka da se instalira kako ne bi korisnik imal problema.
Pa tek onda mogu nastat problemi kod novih pizdarija jer windows kao sustav je kompliciran i zajeban u vražju mater i pojebe se sa novim drajverima sam tak.
Linux ima manje takvih problema.
Potvrdio mi je to i chatGPT jer sam ga išao pitat ko ima više takvih softwersko-hardverskih problema oko drajvera i sl. u mom slučaju specifično za aplikaciju blender i Linux je tu pobjedio kao manje problematičan.