ThaUrban Čini mi se da mi je utor na kučištu za monitor otkazao. Dok je PC ugašen, monitor je u stand by modeu, a kada ga upalim onda počne treperiti na par sekundi, baca ga ponovo u stand by mode te krećemo ispočetka. Pitanje je da li će biti dovoljno promijeniti kućište ili je možda do matične? PC uredno stoji upaljen. Ne znam više što bi napisao, ali tu sam ako imate pitanja. Hvala svima.
stitrek ThaUrban Naponski utor na monitoru ili hdmi/display-port/DVI na monitoru? Nisi specificirao, dali imas izlaz za monitor sa maticne ploce PC-a ili sa graficke. Sto god te zezalo prvo kreni sa izmjenom naponskog i video signal kabela pa provjeri, ako sumljas na maticnu stavi neku graficku pa isprovaj tako…uglavnom sistem eliminacije.
somethingwrong ThaUrban je li se radi o DP ili HDMI? Imaš li drugi monitor za probati? Drugi kabel? DP je notoran po crkavanju kabela i osjetljivosti. Spajaš li kabel u matičnu ili grafičku? Imaš li drugu vrstu kabela? Npr one široke sa vijcima? DVI ili VGA. Da isključiš monitor kso problem.
ThaUrban stitrek somethingwrong Hvala momci. Na kraju je puhanje pomoglo i šarafljenje kabela do nemogućnosti daljnjeg. Bumo vidjeli sutra kad dođem doma hoće li se zapaliti.
fensisuperstar ThaUrban Bumo vidjeli sutra kad dođem doma hoće li se zapaliti Kabel: Gurnul si me do kraja Monitor: I dalje ne vidim, mislim da nije do kabla! Urban: OK! Će da ga metnem još dublje: Monitor:
moschus Ima netko preporuku za jeftiniji kucni ink jet printer? Treba mi nesto najvise za kcer jer joj svaki cas treba nesto printati za skolu. Nisu to velike kolicine, mozda 20-30 stranica mjesecno tako da bi idealni bili oni inkjeti na kojima se sa tintom mijenja i glava jer znam da ce se to zastopati barem dva puta godisnje 😃
moschus Brijac bas sam gledao nesto u tom stilu, one jeftinije Envy modele. Cini mi se dosta zanimljiva njihova HP Instant Ink usluga gdje zapravo imas pretplatu na tintu, zvuci dosta povoljno ali sigurno negdje ima neki catch 😆
buz Imam eksterni HDD, u device manageru se pojavljuje na popisu, kad ga uključim u PC, napravi onaj zvuk kao da je uspješno spojeno. Međutim, ne pojavljuje se u devices and drives, ne mogu mu pristupit da ga otvorim ili da ga formatiram. What do?
TITANXIS Takav sam ja problem nekoć imal, sve napravio a moje strojčine niđe na vidiku, jebemu pas mater. Formatirao sam ga ispravno ali to sam rješio u disk menađmentu i tam poštelal da mi se stroj vidi na desktopu.
stitrek buz Vidi pod Disk Managment, mozda je Unallocated ili Raw te mu dodjeli neko slovo na kraju. Ako nista spoji externi disk na neko drugo racunalo ili laptop pa ga tamo formatiraj.
fensisuperstar Svaki disk moraš moći vidjeti preko diskparta. Čak i one koje ne vidiš u windows disk managementu. Ako ne vidiš disk a čuješ zvuk te device manageru onda ti fali drivera za disk ili je disk faulty. Jednog od tog dvoje je. Probaj preko device managera updejtat drivere. btw komanda koju trazis nije list volume već list disk probaj opet pokrenuti cmd kao admin napisi diskpart pa list disk javi ti ga pokaže
stitrek Ako si ukljucio u USB 3.0 utor, isprovaj u USB 2.0, ponekad USB 3.0 zna stvarati probleme sa starijim diskovima, ili ako imas Y USB kabel da ukljucis u dva USB porta, samo jedan USB 2.0 port ponekad nema dovoljno snage za velike eksterne hard diskove.
buz Uspio sam kroz taj Diskpart, ali pomoglo je ovo list disk, na list volume nije bio. Hvala svima na pomoći. To je bio HDD na PS4 i PS5, ali kako sam ubacio drugi SSD nije mi više potreban.
Brijac Ajmo master race jedna pomoć, Može li ASUS ROG RYUJIN II 240 ARGB na i5 11600kf? Za to vodeno piše da supporta: Intel® LGA 1700, 1200, 115X, 2011, 2011-3, 2066 A ja nemam pojma šta to znači.
chono Brijac taj procesor ti je socket LGA1200, ako imas takvu maticnu za njega onda po specifikacijama koje si naveo, to vodeno supporta taj socket i rupe za navoj ce ti se podudarati i moci ces montirati hladnjak na CPU