https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/dlss-4-5-dynamic-multi-frame-gen-6x-2nd-gen-transformer-super-res/
Since its debut at CES 2025, DLSS 4 has set the standard for AI rendering with transformer-based Super Resolution and 4X Multi Frame Generation. Over 250 games and apps are already supported, making DLSS 4 with Multi Frame Generation NVIDIA’s most rapidly adopted gaming technology.
Ovo me baš sjetilo zašto sam se maknuo od AMD-a. NVIDIA ima jednostavno više partnerstva sa developerima gdje se njihov tech prvo i najviše gura dok ostali čekaju.
By leveraging the power of the 2nd generation transformer, Performance Mode is now comparable to, and can even beat, native image quality, while Ultra Performance has evolved into a truly viable mode for 4K gaming.
Ovo je za mene najveći pomak u cijeloj priči, pukneš ultra performance, imaš dobru kvalitetu slike i dobivaš besplatne performanse.
Ne znam kako će se taj 6X MFG odraziti na neki normalni gaming, no probao sam 4X uz Lossless Scaling i input lag je dosta primjetan bio. Frend mi ima 5070Ti pa bih mogao taj 6X testirati kod njega na proljeće kad izađe.
Iskreno, oko te cijele price mi je i drago da nisu novi model najavili jer je generacijski skok postao baš minimalan a performanse uz DLSS su zbilja dosegle plafon tj ironično smo došli do točke diminishing returns-a.