Genesis sve na max ukljucujuci i ray tracing 🙈
Sad za ozbiljno, nisam napravio pravi test, jer nisam pokrenuo igre koje sam igrao na staroj grafi, nisam jos pokrenuo nativni 4k i dlss.
Probam ovaj vikend napraviti direktne usporedbe.
Ono sto znam je da shadow of tomb raider leti, to je tako ugodno za igrati i lijepo za oko da sam vec napisao kako me pere onaj osjecaj kada kupis nesto novo i jako.
Sto se tice same grafe, ja ljepsi i kompaktniji komad hardwara nisam imao. Znaci Gaimward kapa do poda. Materijali top, dimenzije, izgled, izvedba, ma zakon! I istaknuo bi jos jednu stvar, ova grafa je TIHA! Ja je ne cujem pod opterecenjem, nista, nesto poput onoga sto je @Fenix istaknuo kod PS5.

Ne razumijem se bas u graficke kartice. Pa da vas ovdje pitam, kakva je rtx 2060, dali bi solidno gurala next gen igre?

milicevic87
      Obična 2060 i ne baš, ali RTX 2060 SUPER, bi već mogla proći za 1080p gaming i s visokim fps-om.

Mislim da bi “solidno” gurala, no treba vidjeti što kolega misli pod solidno.

milicevic87 U ovom trenutku 2060 je dobar deal ako je ugrabiš za 50% ili više popusta sad za BF (ili rabljenu). Inače bih ti preporučio da se još malo strpiš do 3060. Što se tiče next gen igara, za 1080p bi 2060 trebala služiti još koju godinu. To je samo procjena, jel. Pravih AAA next gen igara nemamo, jedino bi Cyberpunk s RT bio u tom rangu, a kako će se RTX 2060 nositi s njim, ostaje za vidjeti. Trebalo bi biti i više nego solidno iskustvo.

@meeshmorp ima 2060 super tak da bu testiral nove igre dok posudim account jer smo se dogovorili već

tak da @milicevic87 budemo javili kako radi recimo valhalla kroz par dana

Imate na youtubeu kako radi.
      RTX 2060 super.
      Odlična kartica i vrti igre u boljoj kvaliteti nego PS5 i Xbox Series X.
      Baš sam pisao o tome jučer.
      Dobra je čak za 4k i 30 frejma uz high postavke sa Ray Tracingom.

Hvala vam na odgovorima.
      Pa meni je solidno 1440p s 60fps a i 1080p bi mi bilo dovoljno. Bitno da moze vrtiti 60fps sa max ili skoro max postavkama. Za raytracing bas i nisam nesto lud.
      Vidim svako malo ima super ponuda za pc igre, a cesto i razni developeri nude besplatne igre na svojim clientima. A tu su jos i pc ekskluzive koje me zanimaju, poput ArmA.

chono7 ja sam trenutno na 1080ti al vidim da na casekingu imaju 3070 aorus master verziju al je 800 eura....trenutna grafa mi slaba za AC valhalu

chono7 U Adm-u su digli cijenu Ryzena 5900x za 1000kn LOL

milicevic87

Po meni ne + nisu naveli model matične ploće i napajanje, a to su obično komponente na kojima se štedi kad se prodaju gotove konfiguracije.

f_i_c_o matična je B550. Nije navedeno koji točno model.
        A napajanje uopće ne piše koje je.

Baš sam gledao cijene dijelova:
        Matična 100€
        Gpu: 570€
        Cpu: 300€
        Ssd: 90€
        Ram: 100€
        Ukupno: 1160€

Tu još nije uračunato, win 10, napajanje i kuciste.