wooddiebone Kakva Forza, Doom pa to leti u 300 fps-a na nižim rezolucijama. Death Stranding je jedini svijetli primjer DLSS-a. Control radi ko k, 35 fps-a, stuttering na sve strane.

Kad se budu vrtile igre poput Ubisoft smeća, onda možemo pričati o 8k. Možemo sad filozofirati šta će bit u budućnosti, do tad će 3090 biti obsolete.

EDIT: Sad vidim da si pisao samo za DLSS, zanemari.

Heat Doom nije relevantan

pa da zato što su ovi iz IDa majstori a ostali sakaju kurac. 0 optimizacija

Links dobio par modela 3070 ako koga zanima. Cijene su dosta vece, jer su nabili zbog potraznje, te OC i Golden state verzija

chono7 ma ja ću pričekati dok se zalihe povećaju i cijene normaliziraju, ne vidim smisao da plaćam veće marže samo da budem među prvima. Mislim da ću prvo investirati u PS5 čim ga bude na zalihi, tu su cijene više-manje svugdje iste, a čeka me još God of War i TLoU 2 za prelazak.

Al ajde, dobra stvar je što konačno trgovci počinju dobivati robu.

4000 (čak i bliže onoj cijeni od 4500 koju si spomenuo) je očekivano. Ali...sad više nije ni 300kn skuplja, već je cijena narasla na 5100 za taj model koji imaš, što baš i nije ok. Zanimljivo kada cijene rastu iz sata u sat.

chono7

Neki razlog zašto je MSI-ova inačica 600kn skuplja? (Imam trenutno MSI model s kojim sam zadovoljan pa me zanima)
        Al da, 4500kn je moj target ako bih išao s 3070 modelom.

Deadwalker Ne znam jesu stavili recenzije za obje, ali MSI je globalno jači brend od Gainwarda (i proizvode puno više toga od grafičkih, kao što imaju i tisuće zaposlenih u odnosu na jedan mali Gainward). Kao što je Asus po tom pitanju jači od oba i samim tim i njihove grafičke će biti još skuplje. Vjerojatno i kvalitetnije, što bih očekivao i za MSI u odnosu na Gainward (makar ne mora nužno biti slučaj). Druga stvar je moguća razlika u bundleu i softveru s kojim grafička dolazi.

Ovo sto Zero pise i s time da je MSIov OC relevantniji od oc biosa na GS verziji Gainwarda. Ali da, u konacnici brand igra jako veliku ulogu

Btw. ja sam imao dvije Gainwardove kartice (i jednu sad MSI-jevu). Prva je bila Geforce3 Ti 200 (malo netipičan model s 128 MB) GS i ATI HD 4850 s 512 MB. Za obje mogu reći da su me služile i više nego dobro, makar je ATI-jeva Radeonka bila nestabilna ponekad, posebno s bilo kakvim OC i u usporedbi sa svim prijašnjim i budućim karticama - bučnija, ali to bih pripisao izdanju sa samo jednim ventilatorom i u nekim slučajevima "kvalitetnim" ATI driverima.

Ako ikako možete, ciljajte isključivo na GS iliti Golden Sample kartice kod Gainwarda. Nije u pitanju samo bolja memorija, te kartice su detaljnije testirane i kvaliteta izrade, napajanje i ventilatori su bolji, barem na osnovu onoga što sam prije vidio. Razlika u cijeni je opravdana IMO.

Zero mislim da su tu samo "oc" u pitanju, a ne toliko materijali, jer je razlika u cijeni 200kn odnosno cca 25eura

chono7 Pa, ja se sjećam promo materijala za svoju. Rekli su da ne prolaze sve za GS i da ručno testiraju mogu li biti stabilne s višim frekvencijama. Ali točno se sjećam da je ustvari bilo razlike u heatsinku kod GS i non GS modela na HD 4850. To je bilo davno, moguće da su stvari drugačije sada.