Što reći...? Upalio sam ovo sinoć s namjerom da malo isprobam negdje oko ponoći, nisam se ni okrenuo i već je bilo pola 4, a ja sam tek zagrebao malo dublje u policijsku postaju. Igra se polako, bez jurcanja, na full surroundu, istražuje se svaki kutak, upija atmosfera... na hardcoreu, naravno, jer kako ovo drugačije igrati?
Fascinantno je da je nakon 14 godina i nemilog zaokreta prema akcijskim vodama Capcom napokon napravio puni krug i vratio se korijenima serijala, a opet uspio napraviti igru u kojoj će uživati i moderna publika. Drago mi je da su u tome uspjeli baš s dvojkom jer je jednom davno bila moj prvi Resi s kojim se rodila ljubav prema serijalu, ali i cijelom žanru, no još mi je draže da se moja skepsa zbog napuštanja fiksne perspektive za ovaj remake pokazala potpuno neopravdanom. Pere me žestoka nostalgija zbog lokacija i likova, ali ovo je ipak neka sasvim nova zvijer i sve se istodobno doima i nepoznatim i poznatim.
Za svakog ljubitelja istinskog survival horrora ovo će biti melem na bolnu ranu i nada da se stvari napokon vraćaju na pravo mjesto. Za sve ostale to je prilika da isprobaju i vide kako je horor nekada izgledao i kako će, nadam se, ubuduće izgledati. Kao što je netko ranije napisao, ovo je bitan događaj za gaming i žanr, možemo biti sretni da imamo prilike u njemu uživati.