Što se tiče Mafije 3, zanimljivo da na igri rade 2 studija. 2K Czech (koji je prošao kroz dosta restrukturiranja) i studija Hangar 13, koji je oformljen u Kaliforniji. Dosta programera je prešlo iz 2K Czech u Hangar 13, a hrpa njih je iz ugašenog LucasArtsa. 2K Czech je ostao bez podružnicu u Pragu, dok je ona u Brnu i dalje aktivna. Eto, bit će zanimljivo vidjeti koliko dobro je prošla ova suradnja.
Ako je suditi prema ranijim takvim suradnjama, ne baš najbolje. Pokušavam zamisliti takav project managment na toliko kompleksnom softverskom proizvodu. Jebena noćna mora.
Al' ok, pogledao sam intervju Gameinformera s njima, iskusna je to ekipa s frajerom na čelu koji je proveo u Lucasartsu čitavo desetljeće i prošao valjda sve pozicije koje su se tamo mogle proći.
Meni se inače sviđa do sada prikazano - premisa mi zvuči ok, vidjet ćemo koliko će izvuči potencijala iz cijele te priče. Gameplay možda je tipični open-world tps, al' jbg, takvi projekti moraju u nekom pogledu igrati na sigurno. Ono što sigurno ne želim je još jednu istu igru po uzoru na prethodnike. Najgore je kada se projekt radi ziheraški s dodatnom figom u džepu.