Otprilike si lijepo sazeo bit onoga zbog cega pizdimo. Mafia nikad nije bila open world igra sa hrpom stvari za radit i slabijom pricom, vec story driven igra u open worldu sa odlicnom voznjom i snaznom pricom. Ovo meni izgleda lose! Mafiu 1 sam prosao 4 ili 5 puta, dvojku 3 i znam o cemu pricam kada usporedujem ovo videno sa tim naslovima.
Na brzinu sam pisao pa nisam dobro objasnio. Otkad je Mafia 1 izašla, koncept open world igara se promijenio i dodano je puno više dodatnog sadržaja mimo glavne priče. Naravno, zna se zbog čeg se Mafia igrala i zbog čega je tako kultna, sam si naveo te elemente. Evidentno je bilo već od Mafie 2 da je to krenulo u nekom novom smjeru. Period u kojem je smještena Mafia 3 nije mi interesantan za taj setting, kao ni ovaj glavni lik. Tako da je ovaj moj post potrebno čitati kroz prizmu toga da ja ovu igru uopće ne doživljavam kao Mafiu, već open world igru. Kao ljubitelju open world igara, svaka igra mi je u samom početku zanimljiva, čim čujem kojeg će biti žanra. I u tom smislu, prema do sada viđenom, ova igra nema nijedan element dovoljno dobro odrađen da bi me privukao. A pošto to više nije Mafia štih koji me privlačio, čak ni dobra priča ne bi me privukla jer mi se gameplay (prvenstveno vožnja) jednostavno ne sviđa.