Prije skoro godinu dana kupio sam defenitive edition za samo 17 eura (zapakiranu). Napokon je došlo vrijeme da pokrenem. Dvoumio sam se što prije ovo ili FF VII Rebirth, dao sam prednost DQ jer sam nedavno prešao XVI.
Prije svega moram spomenuti da mi je jedini susret sa DQ serijalom bila DQ VIII ali sam je probao nakon FF X i jednostavno se nisam mogao uživjeti u taj "djetinjasti" (tad sam to tako gledao) izgled igre.
Trenutno imam 13h i došao sam u Gondoliu. Za sad uživam na max iako mi je početak bio dosta spor. I borbe su bile prelagane.
Napokon je postalo malo zahtjevnije ali i dalje nemam problema. Iskreno volio bi da bude teže.
Likovi su mi za sad stvarno kul. Priča mi se čini okej ništa special ali imam filing da nisam ni zagrebao površinu.
Borba čisti old skul JRPG i pohvale za to. Iako me razmazio Ex 33 i htio bi da svi imaju takve borbe, no otom potom.
Kao minuse bi naveo mutavi glavni lik. Jbg to mi je u svakoj igri minus pogotovo jrpg. Drugi minus bi bio soundtrack koji zna svirati u ozbiljnim animacijama. Baš ubije imerziju. Svejedno je dal sam u šumi ili otkrivam nešto novo za priču, baš identična mečodija.