Evo sad kad sam prešao FF XVI da malo napišem o serijalu.
Igre koje sam prešao iz serijala su FF I (PSP), FF X (prvi FF kojeg sam prešao), FF XIII, FF XVI, FF VII remake, FF VII Crisis Core Reunion. FF XII sam imao oko 30ak sati i lad mi je riko debeli PS3 izgubio sam save file i nikad nisam ponovno pokrenuo ali nedavno sam kupio PS 4 verziju i plan mi je preći kad tad. XV sam igrao 10ak sati i nikako nisam mogao prožvakati mušku ekipu. Igrao sam još nešto malo FF VII ali mi se bilo teško naviknuti na "lošu" grafiku nakon predivnog FF X. Također sam osmicu počinjao nekoliko puta ali to u tekstu ispod.
Moj prvi susret sa Final Fantasy serijalom je bio davne 1999. Frend mi je kupio za rodjendan FF VIII na japanskom. Bio sam klinjo od 10 god i naravno nisam znao japanski ali ona uvodna CG animacija o dan danas mi je u sjećanju. Nisam ni imao memorijsku karticu pa sam često kretao ispočetka.
Onda je došao FF X i frend koji je do tad prešao više manje sve nastavke rekao da moram probati. Masu me nagovarao i nakon cca godinu dana od izlaska, mama je kupila platinum izdanje i bila je to ljubav na prvi pogled.
Pošto mi tad engleski nije bila jača strana masu vremena sam provodio uz riječnik (hvala mami i na tome) jer mi je priča bila ful zanimljiva.
Od tada pa do kraja života nikad mi nijedan JRPG (gledam i tebe Ex 33) neće skinuti FF X sa trona.
Prešao sam ga ponovno 2014 na PS3 remaster verziju. Nedavno sam kupio i PS4 i sigurno ću kroz par godina preći opet.
Igra je sama po sebi zacementirala sve u mom gaming svijetu i definitivno u top 10, ma čak i top 5 najboljih igri svih vremena. I od kad mi je jedan od najboljih frendova poginuo 2008 (njemu je bila najbolja igra svih vremena) dodatno postala igra koja će mi biti zauvijek u mom srcu.
U ovoj godini plan mi je preći FF VII Rebirth i možda FF XII Zodiac Age.
Iskreno držim fige da FF XVII ima borbu sličnu ili istu kao Goty 2025 iliti Expedition 33.