Matador Pa zato jer je to realnost. Nogomet danas i prije 20 godine je skroz druga stvar. Danas repke iz država koje su uvijek bile na začelju imaju igrače koji igraju u top 10 klubova u svijetu. Pa prokleti Maroko ti ima 7 igrača iz top klubova.
Nije da branim naše, ali pogledaj malo rezultate…Argentina za koju se pričalo da je favorit prvenstva izgubila od Saudijske arabije? Njemačka izgubila od Japana? Neka me netko ispravi ako griješim, ali ovo se u povijesti nogometa još nije desilo. I danas skoro i Belgija ostala bez pobjede jer Kanađanin nije uspio dat penal.
Danas svi znaju igrati, i garantiram da ce svako sljedeće svjetsko prvenstvo biti sve šokantnije.
Naravno da su tu i dalje neke zemlje Tipa Francuske i Španjolske koje iskaču, ali kada pogledaš koliko te zemlje imaju stanovnika, koliko imaju stadiona i koliko ulažu u ovaj sport mi smo čudo.
Zato je meni smiješno kako se stalno na najbitniju sporednu stvar na svijetu svi razumiju, svi znaju sve igrače i njihove mane, svi znaju za sve dobre i loše formacije i kako protiv koga igrati, a na kraju 99.99% takvih osoba nema pojma što je u stvari nogomet i kako to u stvarnosti funkcionira. 😃