Nije nebitno natjecanje jer je ovo borba i za koeficijente. Poraz od Austrije, i eventualni porazi od Francuske i Danske, mogu značiti da ćemo na idućim kvalifikacijama za Euro izvući Španjolsku, a ne Rusiju, neka ti uleti tu i kakva Norveška il netko iz trojke pa ti se tresu gaće.
Termin je kriminalan da, i broj utakmica u kratkom periodu je nevjerojatno glup potez. Doslovno postoje medicinske analize što se događa mišićima u 4 utakmice u 10 dana nakon odigrana sezone, i ukratko, rizik za ozljede nije bezazlen.
No, u istom smo košu i mi i oni. Nema izlika za ono jučer, jer nije baš da su austrijski igrači odmarali i pripremali se baš za ovu utakmicu, a nas je eto zapala. Ona je samo podsjetnik da Dalić nema konkretan stil i plan igre. Na stranu individualne kvalitete, ali na momčadskoj razini mi ne znamo kada se i koji igrač spušta među stopere da preuzme iznošenje lopte, ne znamo kad golman ispucava, a kad dodaje prvom do sebe, ne znamo kada bekovi idu u overlap. O pozicioniranju u obrani da ne govorim, ali ajde to još u ovisi o poznanstvu zadnje linije. Da navedete 20 različitih trenera i njihovih oblika nogometa, npr. Klopp, Guardiola, Gasperini, Conte, Mourinho, Nagelsmann, ten Hag, Santos, Flick itd., ja ne znam za kojeg bi rekao, evo Dalić radi makar u 20% slučajeva nešto što radi i taj. Poptuna enigma.
S druge strane, Ralf je odmah u Austriju uveo ono po čemu je bio poznat. Ti gledaš tu ekipu i vidiš točno mehanizme zbog kojeg ga zovu pionirom gegenpresinga. To ipak pobjeđuje pionira poniznosti.