Čak ni iz plaćanje se ne može baš napredovati. Ja sam jeniueo za Switch odmah čim je došla i dosta sam je igrao, iako nisam neki Pokemon fan.
Nakon cca 10 "područja" koji svaki ima pet šest "mapa", protivnici postaju debelo prejaki. Što ne bi bio problem da postoji mogućnost farmanja.
No ovdje, kada se Pokemoni dignu na 60+ level, da bi se moglo boriti na sljedećoj mapi, prvo treba doslovce nekoliko stotina ponovnih prelaza prijašnjih mapa da bi mogli nafarmati dovoljno expa da bi bili koliko toliko dovoljno jaki za pobijediti neprijatelje. I onda dolazi novo područje za koje opet farmanje stotine puta po prijašnjima da bi se ojačalo.
Prvih pet šest područja ima skroz fini increase težine protivnika i u slučaju da si preslab, malo se vratiš u neko prethodno jedanput dvaput, ojačaš malo I ideš dalje. No odjednom je difficulty spike prevelik i mislim da će morati devovi to smanjivati. Jer nikoga neće privući igra gdje moraš 10h farmati da bi bio dovoljno jak za sljedeće područje. I tako za svako područje. A ono što se kupuje novcima baš i ne pomaže.