Microsoft
je ugodno iznenadio. Stvarno su se trgnuli i počeli raditi ono što je bitno.
Najave su samo frcale i frcale. Odlično!
Bethesda
je također ugodno iznenadila. Najavila nastavke praktički svih svojih IP-a, a većina ih super i izgleda.
EA
je bio dosadan.
Square Enix
bezveze.
Ubisoft
mi je fakat bezveze sa svim tim plesanjem i preglumljavanjem. Al ajde, AC Odyssey izgleda genijalno, iako će hejteri reć da je reskin Originsa.
I na kraju
Sony
koji je, istina, djelovao vrlo čudno, dok se ne sagleda sve ponovo nakon što je gotovo. U biti su imali odličnu konfu koja je zapravo bila posvećena nama. Bez bullshita.
Nije bilo 50 najava, ali ono što su pokazali je bilo jednako dobro. Dobilo smo pravi gameplay prikaz za 4 glavne uzdanice, a to je ono što je puno bolje od nekih CGI najava. Uz to smo dobili tri neočekivane najave - Resi 2 remake, Nioh 2 i Control.
A ono što je bilo najkontroverznije na početku - taj šator, je u biti bio stvarno divna gesta. U potpunosti rekreirana scena iz, potencijalno, najvećeg hita potpomognuta s divnim nastupom svima dragog Gustava Santaolale.
Naravno, onda je bio taj dosadni intermezzo dok su se svi prebacivali, to bi možda bilo bolje da su nafilali s trailerama, ali sve u svemu je bilo odlična konfa unatoč sasvim drugačijem pristupu od Microsofta.
Od igara me najviše i najugodnije iznenadio
Ghost of Tsushima
Apsolutno prekrasno, zaista zapanjujuće izrežirano. Detalji u svakoj sceni su impresivni. Kontrast boja prirode, livade, drveće, lišće, a sve konstantno u pokretu. Stalno se nešto dešava, koliko god scena na prvu izgledala statično. Tresu se krošnje, pada lišće, cijela livada pleše...Ma ne znam. Ja sam apsolutno kupljen.
Da, nekima nije sjeo, naspram Soulsa spor i ukočen combat, ali vidjet ćemo još kako će sve ispast kad igrađe. Iskreno, meni ovo djeluje realnije, a ono zabavnije, ali svakom svoje.
Vrlo zainteresirano ću čekati i
Anthem
jer ima potencijala biti sve ono što želim od igre. RPG, duboka priča, neprestani razvoj likova i svijeta, a sve s mogućnošću surađivanja s ekipom. Setting mi se sviđa, kombinacija svega - Titanfalla, Avatara, svega pomalo. A mjuza me naročito zaintrigirala jer me na trenutke podsjetila na Mass Effect koji mi ima najbolju atmosferu ikad.
AC Odyssey
mi je odličan setting, odlična glazba i stvarno jedva čekam uskočiti unutra nakon odličnog Originsa. Baš me zanima hoću li u nekoj misiji sresti Homera, Odiseja, Kirku, Scilu, Haribdu i takve stvarčice, no neovisno o tome, baš volim taj setting.
TLoUII
se zna da kupujem day one collector's edition kakav god da bude.
Spider-Man
me još od prije privlači i preorder je već pao.
The Division 2
bi ovaj put mogao zaigrati iako je to preveliki time sink za kvalitetno igranje, naročito ako ću igrati Anthem (za kojeg se stvarno nadam da neće biti fail, jer inače, pa-pa BioWare)
Sekiro
je tu da popuni rupu u nedostatku Bloodbornea 2, tako da će i on biti kupljen.
Death Stranding
Trebam li ga uopće spominjati?? Nisam nikad igrao MGS sagu (da, da, mea culpa), ali pratim Kojimu na twitteru zadnjih par godina i vidim da često imamo sličan ukus za glazbu i filmove. Vjerujem da će ovo biti čudo neviđeno. Emotivno, slojevito i pamtljivo.