Razumijem @kauboj sa svojim brigama. I mene smeta što su radili ne samo van Fallouta 76, već i u njemu. I dalje tvrdim da je najispoliraniji dio te igre in-game store, što puno govori. S druge strane, Fallout 76 je vjerojatno jedina igra na kojoj su kiksali (i moram priznati pretvorili ju s vremenom u vrlo pristojnu igru, a družim se s njom od prije izlaska), gotovo sve ostale igre su klasici, pogotovo Skyrim. Ne smeta me ni to što izlazi hrpetina verzija Skyrima, šire se na različita tržišta i očito je da ljudi kupuju pa im se isplati izbacivati Skyrim na tlakomjerima.
Međutim, i @chono spominje interesantnu stvar, a to je da se nekima na neke stvari žmiri. Baš je FromSoftware dobar primjer. Njihov online je na PC-u doslovno ugašen zbog kritičnog buga i nitko ne želi ni prdnuti po pitanju jače kritike. Radije bih da se baca kamenje i po Fromu i po Bethesdi, svakome po zaslugama, no baš se vidi da dolaze ogromne kritike na Bethesdu i radi se određeni revizionizam u kojemu odjednom nisu dobar developer. Kiksali su s jednim eksperimentom i ovo je odlična prilika za popravni ispit, tim više što je Toddu ovo igra koju je planirao još od devedesetih. Ovo je daleko najambiciozniji projekt u njihovoj povijesti i kulminacija svega što su naučili na Falloutu i Elder Scrollsu.
Za sve koji prigovaraju na korištenje Creation Enginea, morate biti svjesni da imaju jako dobre razloge za daljnje korištenje istog. Prvi je taj da je izuzetno modularan. Samim time što modovi mogu ići u toliko različitim smjerovima pokazuje koliko je lako implementirati neke nove elemente. Podići engine na novu verziju je zahtjevniji posao, naravno, ali je definitivno isplativije nadograditi nešto što koriste kao LEGO kockice što im dopušta da fokus stave na ono što njihove igre čini toliko posebnim i pamtljivim – na nenadmašiv worldbuilding i osjećaj istraživanja.
Meni osobno bugovi nisu problem jer većinom nisu gamebreaking. Optimizacija mi je bitna, nemam problema s povremenim padom u performansama, ali bi bilo dobro imati stabilno iskustvo. Najbitnije je da su ideje koje implementiraju dovršene i da su bugovi više u smjeru standardne Bethesde, pokoji lebdeći pas ili lutke za odjeću koje odjednom ožive. Ozbiljniji su bugovi popravljani od strane zajednice, preko modova i to je nešto što je nedopustivo nakon više takvih izdanja.