Eto vraga, jučer naletio na dvije identične lokacije na istom planetu, još sam ih posjetio jednu za drugom. Uz rizik da će sve što sad kažem zvučati kao teški copium (i vjerojatno i je), imam neki komentar zašto me osobno to nije toliko smetalo.
Prva stvar, na lokaciju sam došao s različite strane pa nisam shvatio odmah na prvu da se radi o istoj lokaciji, a i drugačije sam pristupio combatu u ta dva navrata pa iskustvo nije bilo baš jednako.
Druga i bitnija stvar, zašto sam uopće išao tamo? Prvi put da riješim challenge za lasersko oružje, drugi put da riješim challenge za boost pack i pištolje, i uz to skupim nekog loota da ga mogu prodati i srediti brod. I onda si malo razmišljam, dok sam nekad prije igrao npr. Destiny, igrao bih jednu te istu misiju hrpu puta iz istog razloga, riješi neki challenge i nadaj se dobrom loot dropu. Naravno količina zabave u combatu nije usporediva u Destinyju i Starfieldu, ali poanta je da te random lokacije sad shvaćam drugačije. Ako hoću neke zanimljive i promišljeno napravljene lokacije i zanimljivu priču, toga imam hrpu u handcrafted contentu kroz questove, a ako trebam nešto grindat, imam neograničeno puno lokacija koje će ponekad (ne znam koliko često) biti nešto što sam već vidio.
Kad sam već spomenuo ship building, jučer sam se prvi put malo više zadao u to i raskomadao cijeli brod i presložio ga drugačije uz par dodataka, i to jer su me neki pirati presreli, jednog sam sredio, ali druga dva su me samljela, i drago mi je da jesu jer mi je napokon igra ukazala da stvarno postoji potreba za boljim brodom. Prilično je zanimljivo to slaganje broda i da se izgubiti hrpa vremena, koliko sam čuo otključa se još dosta dijelova kasnije, a i u samom početku ih već ima hrpa, makar ovih vizualnih.