Zero Neoptimizacija i tehnički problemi nisu sitnice

Ja to zbilja nigdje ne vidim nakon 20 sati igre, 90 fpsa prosjek, nemam ni jedan tehnički problem niti imam problema sa neoptimizacijom.

Fenix Ove gluposti tipa da bi bilo lošije i sporije ulazit kod vendora bez loadinga su vrhunac gluposti koje sam pročitao na forumu u zadnje vrijeme. Osobito kad je igra prepuna prostorija i vrata kroz koje se najnormalnije prolazi.

Nije to samo moje mišljenje.

Poslušaj na 7:30 ti govore baš o tome.

Sterlok čovjek priča samo o ulasku u brod. Ali evo, upravo igram i Sarah me najnormalnije prati, čak i kroz airlock. Prolazi kroz vrata kao i drugi NPC-ovi. Glupost o čemu se uopće raspravljamo

Slažem se da je glupost, meni to ne smeta ni najmanje. Ali možemo o tome raspravljati godinama ako je to najbitniji dio igre, može mo se na taj segment maksimalno fokusirati i to potencirati svakih nekoliko postova, ko mala djeca.

Međusobna promjena mišljenja, kao i inače, je uzaludan pokušaj.

Ja sam igru kupio prije svih recenzija, i više puta sam napomenuo da ću je jednako igrati bile one 0 ili 10. Znam da se uz njihove igre mogu opustiti satima.
    sa performansama, učitavanjima, bugovima i gameplajom imam 0 problema. Jedino kaj mi treba je više vremena 😃

Da se vratimo ne dječjim stvarima.

Sviđa mi se Sarah i vodim je svuda sa sobom. Nakon predugog šetanja na nekom random mjesecu, gdje mi je na obzoru pažnju zaokupila neobična antena, naiđemo na boema. Čovjek pored omalenog outposta nešto čeka i pritom si mrmlja u bradu. Skužim neobičnu skulpturu pored, ali neda se pričat s njim. Na koncu shvatim da čeka izlazak sunca, želi uhvatit savršeno osvjetljenje. I ništa, zanimalo me što će biti i odlučim čekati. I krene. Krene najebeniji izlazak sunca ikad, a sve to prati sad već postepeno sve glasnija pozadinska glazba.

Sunce izađe taman pod pravim kutem, ovaj fotografira i… to je to. Očekujem neki sekundarni quest, nešto da se dogodi, ali ništa. Idem dalje, ali taman nehotice prođem preko i skulptura se poruši. Ovaj popizdi, napadne me nožem, a ja osobito zbog Sare ne želim reagirat. Shvatim konačno da nema pacifističkog rješenja, jer ovaj me goni i ne odustaje, pa mu odlučim samo jedan metak udijelit u nogu. Možda odustane. Nije. Ali zato sad Sarica popizdi, jer Constellation je čestita organizacija, i ljuta otiđe u 3PM bez pozdrava. Sad ju moram tražiti u Atlantisu, smisliti neku izliku, možda donijeti neki poklon ako we može. Ah, te žene…

Dopisujem se sam sa sobom, ali samo da napišem dvije stvari ako se netko dvoumi.

1. Igra se stvarno otvori nakon nekog vremena i onda postaje najbolje od Bethesde. Eksploracija je takva kakva je, pokušajte ju zanemarit i što prije se maknite od Atlantisa koji mi je i nakon 20-ak sati daleko najdosadnija lokacija u igri
    2. Ako nemate na čemu igrati, uzmite GFN i GP. Ponekad se uhvatim i zapitam je li stvarno igram iz clouda

EDIT: i da nadodam, čak ima i vendora koji nisu iza loadinga. Toliko o tome Ha-Ha-Ha

Fenix Vidiš, GeForce Now mi uopće nije pao na pamet…

Do kraja godine bih trebao uvesti optiku pa evo načina da odigram igru a da ne moram kupovati Xbox.

1. opcija je Xbox Series S (ima na Njuškalu za 200-ak €) i bez obzira što je to digital only konzola i Xbox nije podržan u Hrvatskoj, može se kupiti PC verzija na Microsoft Storeu koja je zapravo Xbox Play Anywhere naslov. Tko preferira konzolasko iskustvo igranja ofkors.

StarFox_N i još se igra i bolje nego na Xboxu. Ultra i 60 fps

Sterlok da, kriminalno je da uopće nema opcije za osvjetljenje i kontrast

Animacije protivnika dok ih gađaš jačom municijom su odlične. Realno im se trzne taj dio tijela, fizika je dobro odrađena. Pogodak u glavu/ kacigu je ili smrt ili rušenje pa ga dokrajčiš. Muzika u fajt dionicama je baš atmosferična, sve dobije nekakav poluhoror štih. Ima hrpa oružja, i sva su zanimljiva.. obavezno igrati na hard, druga igra nego na slabije, daleko bolja.

Kaj će ti mapa, gradovi su logično složeni, vidiš gdje je doktor, gdje je brod, gdje su zadaci…za snalaženje po planetima imaš pogled kroz "dalekozor" pa ti ispadnu točke interesa. Malo gledaš oko sebe bez stalnog praćenja po navigaciji tj. karti.

Odigrao 10 sati , doso do 9. levela. Ja se jebeno nadam da je glavni quest bomba , da dodu zanimljivija oruzja i zanimljiviji likovi. Jer je igra dosadna , smori me. I to kazem kao netko ko je odigrao sve bethesdine igre osim Deathloopa ( skinut cu ga sutra). Napucavanje je dobro, pogotovo sa jacim oruzjima. Grafika je oke, al nista posebno. Najvise me jebu ti loadinzi na svakom uglu. Zasto je potreban loading za ulazak u ducan od 25 kvadrata pa nemoj me jebat Todde Howarde. Animacije likova nisu puno napredovale od Skyrima. Pokusat cu igrat za koji dan opet, ali zasad sam razocaran.