Kampanja je riješena, dojmovi se malo slegli pa da kratak osvrt nabacim. Početno oduševljenje nije ni na trenutak nestalo. Od a do ž, zbog ove kampanje, meni je ovo jedna od najdražih igara prošle godine. Krenuo sam u ovo više sa stavom da mi treba neka akcija od koje ću pustiti mozak na pašu što je bila greška jer sam time podcijenio ovu igru.
Produkcija je na vrlo visokoj razini. Grafički igra izgleda vrlo lijepo, na trenutke stvarno oduševljava, pogotovo modeli likova i animacije njihovih lica. Igra pokazuje snagu Unreal Enginea 4 koji besprijekorno vrti zahtjevne scene. Zvuk oružja je mesnat i ima određenu težinu, a glazba je vrh vrhova. Taman mi se opet slušao soundtrack i upalim ga na YouTubeu kad ono ime skladatelja – Ramin Djawadi. Taj čovjek nema ni jedan loš soundtrack iza sebe.
Sam gameplay je jako zabavan, unatoč tome što uopće ne skriva petlju kojom ide. Većina igre se vrti na sistemu:
- istraži
- nešto je pošlo po krivu
- valovi krvi i neprijatelja
- macho razgovori
- idi istraži drugi dio.
Ono što to čini uspješnim je što je ta kaotična akcija toliko zabavna i dobro dizajnirana da jednostavno ne dosadi. Taman si misliš da ti se ne da ponovno boriti protiv valova neprijatelja kad ono u kutu nađeš spravu koja lansira jebene oštrice. Dođeš do idućeg područja i znaš već da te čeka zasjeda, ali dva metra dalje vidiš mitralješčinu postavljenu koja samo čeka da ju zgrabiš i pošalješ kišu metaka na hordu. Stvarno treba čestitati na pametnom dizajnu.
Moram priznati, nisam očekivao ovako zrelu radnju u igri u kojoj svaki lik umjesto školovanja, do punoljetnosti diže utege da izgleda ko bodibilder. Tu pomaže fenomenalna gluma koja prenosi jednostavnu, ali vrlo emotivnu i kvalitetno ispričanu priču.
Možda će zvučati ludo ovo što ću reći, ali ovo me neodoljivo podsjetilo na Mass Effect. Od prepucavanja među suborcima pa do emotivnih trenutaka i spašavanja čitavog svijeta. Nemam što drugo reći osim da se pripremam uskoro na Gears of War 4 kako bih onda s nestrpljenjem čekao kraj trilogije. Gears Tactics se kupuje čim bude prilika.
Deadwalker Mogao sam, ali ovo je više bilo "prisilno". 🙂 Igra je imala besplatan vikend na Steamu, a ja sam imao viška prostora na računalu pa sam iskoristio priliku.
resident_evil Mislim da će se nešto srediti i da se prva trilogija pređe. 😃 Ne bi me čudilo da Microsoft pripremi Ultimate izdanja dvojke i trojke za iduću generaciju, kao što su s jedinicom.
Flipper Evo, ja ću odmah priznati. Mene ovaj serijal nije privlačio jer me dizajn uopće nije uvjerio u ono što zapravo jest. Naravno, mogu pričati samo na temelju petice, ali imam osjećaj da je to identitet čitavog serijala.