Naravno da je GTA 4 super igra, ali isto tako je i GTA 5 odlična igra. I naravno da ćemo uvijek uspoređivati prethodnu s prijašnjima i govoriti da fali "ono nešto". Ali, definirajmo, konkretno to "nešto". Što je to "nešto"? U kojem kontekstu promatramo "to nešto" iz starih GTA serijala i zadnji nastavak?
Ako je riječ o samoj igri, igra je odlična kao i prijašnja. Grafika je također odlična. Igrivost je bez premca. Likovi su genijalni.
To mi je slično kao s analogijom HOMM3 i svim ostalim nastavcima koji su izašli. Meni je jedino HOMM3 jedina prava TBS koja je savršena bez obzira na grafiku ili godište.
To "nešto" je u većini slučajeva samo nostalgija. I o ovim igrama koje sada igramo za 5-10 godina ćemo pričati kako su imale ono "nešto".
Čast iznimkama. Neke igre su stvarno uspjele postići da imaju nešto posebno što se ne može opisati.
Zaboravio sam da nisam odgovorio na post iako sam imao namjeru.
U mojem slučaju je to "nešto" upravo ta težina koja je izazvala gnjev, ali isto tako je konstantno tjeralo da se proba još samo jednom. Taj osjećaj uspjeha prelaska misije je jednostavno nenadmasiv i ne postoji u Petici. Da ne govorim o onom preskakanju misija nakon tri neuspjela pokušaja.
Evo baš sam ovih dana krenuo ponovno sa San Andreasom i ne mogu vjerovati koliko uživam u igri. Prešao sam SA uzduž i poprijeko 5-6 puta, ali i dalje mi je čisti gušt igrati nakon čak 12 godina.
Ponavljam, meni je GTAV izvanredna igra, no nedostaje mi taj blagi izazov (inače sam osoba koja sve na easy igra ) koji bi dodatno začinio iskustvo igranja.