Grand Theft Auto is an action-adventure video game series created by David Jones and Mike Dailly; the later titles of which were created by brothers Dan and Sam Houser, Leslie Benzies and Aaron Garbut. It is primarily developed by Rockstar North (formerly DMA Design), and published by Rockstar Games. The name of the series references the term used in the USA for motor vehicle theft.

IGRALOGOGODINA IZLASKA |UNIVERSE |SMJEŠTENA U |PROTAGONIST(I) |PLATFORME |
Grand Theft Auto19972D1997Igračev izborPlayStation
PC
Game Boy Color
Grand Theft Auto: London 196919992D1969Igračev izborPlayStation
PC
Grand Theft Auto: London 1961//////19992D1961Igračev izborPC
Grand Theft Auto 2 19992DTri tjedna u
budućnost
Claude SpeedPlayStation
Dreamcast
PC
Game Boy Color
Grand Theft Auto III20013D2001ClaudePlayStation 2
Xbox
PC
iOS devices
Android devices
Grand Theft Auto: Vice City20023D1986Tommy Vercetti PlayStation 2
Xbox
PC
iOS devices
Android devices
Grand Theft Auto Advance20043D2000MikeGame Boy Advance
Grand Theft Auto: San Andreas20043D1992Carl JohnsonPlayStation 2
PlayStation 3
Xbox
Xbox 360
PC
iOS devices
Android devices
Grand Theft Auto: Liberty City Stories20053D1998Toni CiprianiPlayStation 2
PlayStation Portable
Grand Theft Auto: Vice City Stories20063D1984Victor VancePlayStation 2
PlayStation Portable
Grand Theft Auto IV2008HD2008Niko BellicPlayStation 3
Xbox 360
PC
Grand Theft Auto: The Lost and Damned2009HD2008Johnny KlebitzPlayStation 3
Xbox 360
PC
Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony2009HD2008Luis Fernando LopezPlayStation 3
Xbox 360
PC
Grand Theft Auto: Chinatown Wars2010HD2009Huang LeeNintendo DS
PlayStation Portable
iOS devices
Android
Kindle Fire
Grand Theft Auto V2013HD2013Michael De Santa
Franklin Clinton
Trevor Philips
PlayStation 3
PlayStation 4
Xbox 360
Xbox One
PC
Grand Theft Auto Online2013HD2013Igračeva kreacijaPlayStation 3
PlayStation 4
Xbox 360
Xbox One
PC

Grand Theft Auto currently holds 10 world gaming records, including the Most Guest Stars in a Video Game Series, Largest Voice Cast in a Video Game (Grand Theft Auto: San Andreas), Largest In-Game Soundtrack (Grand Theft Auto IV), and Most Successful Entertainment Launch Of All Time (Grand Theft Auto V). The Grand Theft Auto series are also ranked 6 in the best-selling video game franchises of all time.
GRADOVI

RADIJSKE POSTAJE

VOZILA

ORUŽJA

Pohvala na ovako iscrpnom uvodnom postu  :

GTA 3 za mene je bio prekretnica. Kada sam prvi put upalio igru i vidio ogromnu slobodu nisam mogao da vjerujem. Nikada nijedna igra me ponovi nije tako odusevala i uvukla u svoj svijet kao GTA 3.

Kao najbolju u serijalu bih naveo GTA IV, mnogima se nije svidjela meni pravo legla.

Odigrao sam samo GTA: San Andreas na Xboxu. Bio mi je odličan, iako su kontrole kod letenja znale biti malo komplicirane. Započeo sam GTAIV, ali me nije baš privukao, no možda ga jednom opet krenem igrati. Na čekanju mi je još i GTA: Chinatown Wars na DS-u, a njega ću svakako privesti kraju.

Nisam igrao puno GTA igri, 'samo' ove:

GTA: San Andreas - genijalan
GTA IV - genijalan
GTA V - genijalan

Za mene nepogrešiv serijal.

Nego, ima li ikakve šanse za GTA: San Andreas HD Remaster? To bih obavezno kupio.

GTA: SA meni najjaci GTA. Kad se samo sjetim najava u Gameplayu, kakav li se samo hype stvarao. Tri grada, kombajni i traktori, motori, brodovi, avioni... Pravi sandbox, mokri snovi u ono vrijeme za mene. Igra ni u jednom aspektu nija razocarala.

Slažem se. Mislim da sam u toj igri izgubio barem 300 sati, a prešao možda četvrtinu priče. Toliko toga za raditi. Ili još najbolje uključiti cheatove i onda se zajebavati po gradu. PS2 još radi nekako, ali nažalost nijedan od 3 GTA CD ne radi. Zato bih rado htio nekakav Remaster za this gen, možda samo malo da poboljšaju mehaniku i približe je današnjim standardima i to bih odmah kupio.

Šteta što ovaj tip foruma ne mže kreirat baš prave ablice s borderima, no nevertheless, super je temica 

Cilj mi je jednom nabavit kolektor ediciju jedinice al nikako naletit na neki povoljan dil

GTA: SA meni najjaci GTA. Kad se samo sjetim najava u Gameplayu, kakav li se samo hype stvarao. Tri grada, kombajni i traktori, motori, brodovi, avioni... Pravi sandbox, mokri snovi u ono vrijeme za mene. Igra ni u jednom aspektu nija razocarala.
this

Btw ovo bolje stavit u multiplat jer je serijal definitivno aktivan i danas. Zapravo jedan od najvaznijih.

Pohvala za uvodni post @nocna

meni ide ovako rasporedGTA SA>VC>4>3>5.San andreas je definitivno najjači GTA ikada po meni. I ja se sjećam tog broja, na naslovnici CJ sjedi kulerski na nekom automobilu. 8 mjesec. Na moru sam bio 5-6 razred mislim.Nisam mogao dočekati igru.Prvi gta koji sam igrao je gta 3 kod bratića na njegovom ps2. To je isto bila ludnica. Kada sam skidao glave ljudima a tetak je govorio - vidiš ti ove bolesne igre danas  GTA IV sam kupio sa ps3 bundle, prvi srednje nakon popravnog  Uf, to sam prvo gledao na JuBiTo a onda nažicao da mi se kupi. Igrao sam samo to par mjeseci cijele dane. Kada se sjetim onog uvoda i pričanja "našeg" jezika  GTA V me jako jako razočarao. Tobože velika mapa, a sadržaja 0. Onaj dolje mali grad i ostalo planine. Kada je procurila karta baš me to razočaralo jako.Ste vidjeli ove majstorehttps://www.youtube.com/watch?v=MSKCF6GJ_M4 8)

Btw ovo bolje stavit u multiplat jer je serijal definitivno aktivan i danas. Zapravo jedan od najvaznijih.

Pohvala za uvodni post @nocna
Hvala. :)

Premjestite.

I ja se sjećam tog broja, na naslovnici CJ sjedi kulerski na nekom automobilu. 8 mjesec. Na moru sam bio 5-6 razred mislim.
Nisam mogao dočekati igru.
Još uvijek čuvam taj broj, jer je to prvi GamePlay koji sam kupila.

To je Cesar na naslovnici, iako sam i ja dugo mislila da je to CJ.

GTA III me uveo u open world/sandbox žanr. Bila je to ljubav na prvi pogled : - oduševljenje i radost kada si iz čista mira pješaka zatukao bejzbolskom palicom. GTA je istog trena postao moj najdraži serijal, a kasnije su mu se pridružili Metal Gear i Final Fantasy. Do sada sam prešla GTA: Vice City, GTA: San Andreas, GTA: Liberty City Stories, GTA: Vice City Stories i GTA V. GTA IV sam nažalost preskočila. Teško mi je izdvojiti najdraži nastavak, no Vice City mi je nekako najviše prirastao srcu. ♥

GTA SA nikad nisam mogao probaviti zbog crnacke spike, zovite me rasistom al jednostavno ne mogu da predjem preko tih crnackih preseravanja niti da se uzivim u takve uloge.

Ja sam uvijek za gospodu europljane ili bar malo ugladjenije amerikance bez redneka. GTA V razocarenje veliko, mapa nula bodova prica ide u minus beskonacno samo je napucavanje solidno. Sadrzaj takodjer minus beskonacno

Meni je baš fora bila ta spika, čisto radi promjene a i zato što mi je većinu vremena smješna. Pogotovo likovi a la Ryder ili OG Loc. Ili oni random razgovori među crncima na ulici, pa to je pišanje od smjeha.

Ja sam dosad igrao GTA 1, GTA 2, Vice City, San Adreas, Liberty City i GTA IV. Ako bih ih morao poredati to bi bilo ovako: GTA 2 -> Liberty City -> GTA IV -> Vice City -> San Andreas -> GTA 1

19 dana kasnije

Uff sto bi sve dao za igru na ovakvoj mapi.

Uff sto bi sve dao za igru na ovakvoj mapi.
Bilo je rumora da bi novi GTA trebao uključiti sve dosadašnje mape u jednu.

3 mjeseci kasnije

Ako netko zeli igrati GTA online, neka me doda na steamu: dancho0110

Pa da nabacimo koji heist, vamo-tamo

Razmisljam da si nabavim Gta 4 za Ps3 i odigram posto mi je Pc verzija u ono vrijeme bila broken i nisam nikad odigrao igru.Sta vi kazete,jeli vrijedno parabi vremena?

Pa na ps3 je igriva i radi. Sad ako ti ne smeta sub HD early ps3 grafika.