Niti jedna ekipa mi nije bila simpatična od jučerašnjih pred same susrete, ali na kraju mi je bilo drago što je Argentina ispala. Mbappe je bolesno dobar. Zanimljiva ekipa je Francuska, kad krenu onda igraju kao navijeni, ali imaju te neke periode ničega tokom utakmice. Matuidi je ustvari bio jedini igrač bez ikakvog utjecaja, dok su svi ostali napravili nešto u nekom trenutku.
Argentinci kriminalni. Mascherano vodi igru, Mercado i Otamendi neviđene cigančine, kapetan anemičan, a gigant od Sampaolija uvodi Mezu kao 3. zamjenu iako je čovjek uvjerljivo bio najgori na terenu svaki put kada je igrao pa tako i jučer u tih 15-20 minuta.
Urugvaj poprilično iznenadio, pokazali su neku igru za razliku od susreta u grupnoj fazi te su im akcije za gol baš bile izvedene školski, a egzekucija bila savršena. Je da su i oni cigani i da je Suarez priča za sebe što se toga tiče, ali nije Portugal toliko daleko od toga. Ronaldo preforsirao sinoć, Guedes opet startao iako je nikakav na ovom prvenstvu, a neigranje Moutinha (ozlijeda? nisam ispratio pa ne znam) mi nikako nije jasno. E da, onaj Ricardo je komičan bek.
Danas ući bez ikakvih očekivanja pa što bude.