Vratio se iz mrtvih, brzinski komentar na sve do sada. Ionako ide prva sportska FFA emisija za koji dan, nadam se u petak da ćemo uspjeti, pa ćete moći gledati i slušati sve dojmove.
Pobjeda naših ustvari ne čudi toliko jer je Argentina jednostavno van ikakve forme. Ok, možemo reći da smo to bili i mi, ali mi smo ipak napravili radikalnu promjenu što se tiče stručnog stožera što je utjecalo i na sam kolektivni mentalitet ekipe. Argentina to nije imala, dapače i dalje su gurali ovog svog cirkusanta, a tragično je da ga savez i dalje forsira iako je Mascherano htio organizirati rušenje čovjeka s te pozicije prije Nigerije. Argentina bi se na kraju mogla provući dalje, ali iskreno, niti malo neće čuditi remi, pa ni poraz, protiv Nigerije.
Naši su prvo poluvrijeme odigrali dosta slabo, kao doduše i Argentinci. Dok su oni imali problema sa individualcima kao što su grozomorni Acuna, očajni Meza i još očajniji Perez, mi smo imali problema s njihovim presingom koji je gurao našu loptu na lijevi koridor gdje ili nismo imali rješenja ili smo vraćali loptu u noge Subašiću gdje je on jedan od lošijih golmana u tom segmentu ako ćemo gledati ozbiljne golmane na ovome turniru. Glupost Caballera je napravila svoje, a kasnije smo jednostavno lakoćom koristili činjenicu da Argentina nema bekove, tj. da su to ofenzivni igrači, pobogu Salvio je špicu nekoć igrao, i tuda smo jednostavno letili. Rakitić je odigrao najbolju utakmicu u hrvatskom dresu, Modrić je igrao sve više Modrićevski kako je utakmica išla kraju + onaj gol kao onda protiv Uniteda, a Brozovo pozicioniranje je bilo toliko jako u obrani da je Messi bio igrač Argentine sa najmanje dodira s loptom. Odsječen. Pohvalio bi još posebno i Lovrena koji već drugu utakmicu igra na razini stopera A klase. Na kraju svi prolaze sa solidnom ocjenom pa čak i Strina kojeg jebe distribucija, ali koji obrambeno ipak izuzetno dobro stoji i to mu se ne može oduzeti. Dala, kako god da je došao na ovu poziciji, ipak razumije nogomet.
Nigerija po meni očekivano dobila Islanda jer su oni realno stajali i solidno protiv nas. Borba dviju filozofija je otišla na ovu divlju, brzu stranu. Ono što me impresioniralo kod njih je reakcija i njihovog izbornika koji je bez problema potjerao Ighala i Iwobija na klupu koji su bili kriminalni protiv nas i uveo Musu i Idowua (Ebuehija nakon što je ovaj dobio žuti). Iskreno, mislim da Hrvatska može dobiti Island i sa B ekipom i nadam se da će pola tih momaka i istrčati.
Žao mi je bilo Kostarike, dobro su mučili Brazil, no na kraju su cigani ipak zabili ta dva gola. Slično vrijedi i za Srbe, ali ono su stvarno bila dva eurogola.
Meksiko očekivano opet odradio posao, Južna Koreja je potpuno zakazala i onaj eurogol Sona ne mijenja puno. Njemci se pak izvukli baš tipično njemački, jednostavno kod njih utakmica ne prestaje neovisno o minuti i o rezultata. Šteta što Švedi imaju onog mrtvog Berga u napada, ako ne prođu dalje u sljedeći krug mogu komotno u njemu tražiti krivca.
Belgijci i Englezi odradili posao, nisam očekivao čak 5 golova Belgije da bude iskren, ali eto otvorilo se sve ono što nije protiv Paname. Čestitke i Tunisu što su uspjeli zabiti ta dva gola, Khazri je čisti seks. Pivski trbuh i špananje kao na školskom.
Poljaci su idioti. Imao sam mala očekivanja od njih, iako sam mislio da će potencijalno bunarenje na Lewu kad tad uroditi plodom, ali na kraju su to protivnici uspjeli anulirati. Obilo im se u glavu što godinu dana nisu igrali nogomet zbog koeficijenta i sada se čude. Kolumbija odigrala toliko južnoamerički da je to strašno. James, Quintero, Falcao i Cuadrado ubili.
Najugodnije iznenađenje mi je iskreno Japan. U obje utakmice su izgledali jako dobro, mogli su komotno i dobiti Senegala iako su gubili, pokazali su da su mentalno jaki i da im "propali" igrači ipak to nisu jer Honda je bio prevaga na kraju u obje utakmice. Šteta što će iz te skupine ispasti netko od terceta Senegal, Kolumbija, Japan, dok će skupina A dati dvije ekipe u sljedećem kolu.