Pa sasvim drugi studio radio je pomorske bitke u Odyssey, drugi je engine od onog u BF itd
a i studio koji je originalno smislio naval koncept i ocean tehnologiju za AC3 brodove (koji se koristio u Black Flag i oni su ih sami usavrsili za tu igru) sada radi na Skull & Bones kao lead developer koji ce bit prava stvar za sve koji vole brodove.
Jako jednostavno zapravo. Nisu svi studiji na istoj razini, a ubisoft ih pogotovo ima puno.
plus, dodaj na to činjenicu da i sama mehanika i oružja dostupna u combatu su stupili korak unazad obzirom na razdoblje u kojem se igra odvija. I dok je u Black Flagu taj naval combat bio selling point, ovdje je isto jako bitan dio igre, ali im to definitivno nije bio glavni adut na kojeg su ciljali.
...
Inače, natukao sam već dosta sati, i da, igra ima dosta bugova kao i svaki AC (makar još uvijek ni blizu ko u količini na videu iznad... iako sam imao jedan game breaking bug), ali kao i Origins nenormalno vuče na igranje. Baš ono, vuče da sve živo rješiš, a igra je yebeno ogroooomna... čini mi se dosta veća od Originsa koji je već sam po sebi bio stvarno velik.
Ali u principu je sve jasno... onaj tko voli AC (posebno se ovo odnosi na Origins i taj čitav smjer koji je dosta toga izokrenuo naglavačke), guštat će u ovoj igri nenormalno. Oni koji ne vole AC, realno nemaju šta ni tražit u ovoj igri jer neće dobit apsolutno ništa novo... ili barem ništa toliko novo i drugačije u odnosu na prošle nastavke da bi im promijenilo mišljenje o igri. Ne treba od ove igre očekivat nešto što realno svi znamo da neće isporučit, ali zato ono što nudi je meni čisto dovoljno da me drži zaljepljenim za ekranom, čak i više od jednog Spider-Mana koji je gameplayjom nekoliko razina iznad.
Ali da, nakon ovog naslova, mislim da im je pametno da uzmu koju godinu razmaka i opet promijene dosta stvari jer sumnjam da će se ekipi dat igrat svake godine ili svake druge godine jedan naslov ovakvog obujma... pogotovo kad znamo da su prijašnji AC naslovi, koji su bili neusporedivo manji od posljednja dva, dozlogrdili gotovo svima... što ih je na kraju i natjeralo na promjenu smjera. Toliku promjenu da Odyssey ni ne obrađuje tematiku Assassina i Templara (osim u radnji u vanjskom svijetu koja je zasad gotovo nepostojeća), više nemamo ni hidden blade itd. itd.