(PC, XBOX, PLAYSTATION)
I Hate Running Backwards is a never-ending adrenaline packed shoot'em down roguelite that puts the emphasis on destruction and fighting never ending waves of enemies while time traveling through procedurally generated worlds!
source: Steam
https://store.steampowered.com/app/575820/I_Hate_Running_Backwards/ (14.99 euro)
I hate running backwards je randomly generirana hardcore solo/couch-coop (za sad) andrenalinska bomba od Binx interactivea.
Igra je smiještena u Serious Sam univerzumu u neodređenom timelineu.
Heroji na odabiru su većinom likovi iz Devolverovih igara (Serious Sam, Hotline Miami, Shadow Warrior... itd)
Svaki heroj ima drugačiji gameplay i specijalni napad te daje potpuno novi gušt igranja i drugu težinu
svaka razina ima svog endgame bossa te ubijanjem bossa otključavate shrine na početku igre gdje možete dodavati modove (curse) koji značajno otežavaju igru.
Heroji imaju 2 personalizirana oružja i spinning hammer sa kojima se odbijaju projektili te klasični pištolj koji se automatski koristi kad igrač ostaje bez metaka te ima beskonačno metaka i pravi malo štete.
Igra je hardcore te se restarta svaki put kad se umre, sa mogućnosti skipanja svake zone u kojoj se ubio boss ali time gubite potencijalni MOJO (XP) koji se dobija uništavanjem okoline i neprijatelja te svakim punjenjem mojoa dobijate RNG upgrade kojeg možete odabrati od 3 ponuđenih.
Završetkom zadnje igre otključava se HARDCORE mod igre koji je brutalno i nehumano težak.
I kao šlag na kraju postoji twitch mode u kojem chat određuje kad će se spawnati neprijatelji te vam može olakšati ili nehumano otežati prolazak spawnanjem svih najtežih čudovišta u isto vrijeme :)

ps. igra nema veze sa minecraftom.