Dakle... kako sam nabavio gaming laptop, svoju "staru" kantu nisam valjda upalio 2 mjeseca. Stoji ispod radnog stola i ne služi ničemu, a takav ljepotan naprosto zaslužuje da ga siluju loši konzolaški portovi. Zadnje što sam odigrao na toj konfi bio je Witcher 3 na kombinaciji high / ultra detalja u pristojnih 45 - 60 FPS-a. ID-ov Doom koji je sklepan na najboljen engineu ikad, leti komotno u 60 FPS-a s većinom postavki na ultra. Računalo je jedva staro dvije godine što znači da je na većinu komponenata preostalo najmanje godina, a najviše 3 godine garancije.
Ispod haube su sljedeće komponente:
Matična ploča: Asrock H170A-X1
Procesor: Intel i5 6500 3,2Ghz (boost do 3,6 Ghz), Skylake generacija
Radna memorija: Kingston 8GB DDR4 2400Mhz HypperX FURY
Grafička kartica: Gigabyte GTX 960 4GB/128bit Windforce 3X
Napajanje: Corsair 550W
SSD: Kingston 240 GB V300 + HDD 1 TB
Diskove sam formatirao, Windowsi su updejtani na zadnju verziju. Da bi se čovjek počeo igrati, sve što treba je komp spojiti na struju i skinuti nešto sa Steama. U slučaju da prestaje biti niža konzolaška rasa i prvi puta postaje GabeN PC gamer, mogu mu uz komp prodati i AOC AOC I2769 monitor dijagonale 27" i 1080p rezolucije. Također ima još nešto više od godinu dana garancije, za casual PC gejmanje služi i više nego dovoljno. Chono bi možda rekao da nije baš najbolja gustoća pixela po inču, no on samo puno filozofira.
Cijene?
PC - 4000kn
Monitor - 1000kn
Nešto manje su od onih koje tražim na oglasniku (samo za drage formuše). Mislim da nisu prenapuhane (potencijalni kupac neka me demantira) i čak me srci boli imajući u vidu da sam to u srpnju 2016. platio sve skupa 8500kn :(
Mogu i zamjene s nadoplatom ili bez, ovisi što se nudi.
Slike se mogu pogledati ovdje: https://imgur.com/a/R9dUMvz
I za kraj kul stvar - ako netko uzme PC i monitor, poklonim mu jedva korišten Steam kontroler. Meni skuplja prašinu u ladici, a prodati ga je teško poput starog Opela. To je tako kada Valve ide raditi hardware, umjesto da je sklepao prokleti Half-Life 3.