smisli blesavi plan da će ubiti pola planeta i time postignuti balans i mir u svemiru? To ne samo da nema nikakvog smisla već je i veoma neučinkovito
Kvotat ću što sam napisao par strana prije, i kako ja shvaćam Thanosa kao lika...
To je njegova "svrha", razlog njegova djelovanja.
On ne namjerava koristit Kamene za nešto drugo, on ih skuplja sa ciljem uništenja polovice univerzuma, da postigne taj balans kojem teži.
Potpuno suprotno gledište kad gledaš sa "naše" strane, sa strane ljudi i Avengersa koji ga pokušavaju spriječit, ali on je uvjeren u ispravnost svog razmišljanja i svojih postupaka.
Svijet je (bio, a i sad je) prepun luđaka i fanatika koji su radili loše stvari u svrhu svojih osobnih ciljeva za koje su smatrali da su ispravni.
Isto radi i Thanos.Realno, nije da si u krivu sa onim što si napisao, ali po mome mišljenju, Thanos je jako dobro napisan lik te se mogu nazreti i shvatiti njegovi motivi.
Previše je rupa u zapletu. Recimo svi infiniti gemovi u punoj snazi koji slove za najjace objekte u cijelom svemiru ne mogu zaustaviti neku sjekiru napravljenu prije 5 minuta.
Sam si sebi odgovorio sa:
Svi ti gemovi i moći općenito rade po potrebi filma
Nebi bilo toliko zanimljivo da ih jednostavno porazbaca kao što je porazbaco Guardianse na Knowhere-u :)
U borbi na Titanu ga cijelo vrijeme pokušavaju spriječiti da sklopi šaku i koristi Gauntlet, da bi, u trenu kad im se to izjalovi, lik doslovno bacio komade drugog planeta na Starka.
U Wakandi, dok hoda prema Visionu, nitko mu nemože ništa osim Scarlet.
Možemo poneke dijelove "nekorištenja" Gauntleta i gemova gledati kao rupe u scenariju, ali mislim da smo dobili zoran prikaz koliko je Thanis moćan sa nekoliko gemova u svom posjedu.