Imam jedan prijedlog - neka netko otvori kladionicu u kojoj ćemo se moći kladiti koje će od novih najavljenih igara failati, a koje će uspjeti. Evo, ja za ovu dajem 50 zlatnika da će biti teški flop.
Radi se o timu od 20 developera kojima je ovo prva igra (usporedbe radi, Warhorse je 2016. imao 80 ako je vjerovati Wikipediji, a do izlaska KC možda i više, no neka me netko ispravi ako zna), a cilj im je napraviti open-world RPG od 60+ sati; ni manje ni više nego Witcher 3 kao glavna inspiracija. Ne znam, sumnjivo mi je to i nemam visoka očekivanja. Iako je ovo pre-alpha prikaz, igra doslovno pokazuje jednu prosječno izvedenu core-mehaniku i to je sve. Imam osjećaj da su se previše fokusirali na vizuale u ranoj fazi, te na hajpanje ljudi s relativno svježim settingom i pričom. Egipatski Molyneux, jesi to ti? Iskreno ne znam kakva je trenutna situacija VXGI-ja u UE4 te je li to išta napredovalo u zadnjih godinu dana, ali taj VXGI inače troši resurse kao lud i nije baš "production-ready", pogotovo ne za ogromne okoliše na kakve su se ovi developeri odlučili. Uostalom, primijetite već sad taj motion-blur i nizak framerate, a na ekranu nema ničega osim livade i nekoliko čovječuljaka. A kad smo kod okoliša, izgleda pristojno, ali iz aviona već vidim neke Megascans assete, što mi je dodatno crveno svjetlo. O tome da je sve pusto ne treba ni govoriti. Vidjet ćemo, ali imam osjećaj da nisu ni svjesni u što ulaze. Volio bih da sam u krivu.