Prelistao sam topic i vasa prica o mrsavljenju mi se ucinila zanimljivom, pa cu u vezi s tim sa vama ukratko podijeliti svoju pricu. Da se razumijemo, nikada ja nisam bio gojazan ali nisam bio zadovoljan izgledom. Previse ucenja, fizicka neaktivnost i osrednja ishrana je nesto sto je bilo na putu da me totalno devastira sve do trenutka kada sam okrenuo list.
Slike u prilog i nekoliko komentara.
Slike stare nepune dvije godine. Visina 183 cm, preko 85kg. Pocetno stanje.
Dovoljno je dugo stajalo. Obrisano iz diskretnih razloga.
Nakon toga slijedi reformacija ishrane. Samo cista hrana, bez hljeba i bez ikakvih dodataka prehrani. Sve mozete postici bez suplementacije, pa i bez Wheya. Samo je bitno da znate sta su kcal, kako ih brojati, sta su makro i mikronutrijenti. Ja sam se koristio svojim medicinskim znanjem i savjetima iskusnih vjezbaca, a sve sam radio na svoju ruku bez ikoga. Vjezbanje na pocetku iskljucivo svodilo na bodyweight (sklekovi, zgibovi, propadanja, cucanj, pregibi, plank). Ovo je tijelo koje mozete imati samo radeci navedeno. Rezultati iduce ljeto, 76kg.
Nakon toga sam odlucio preci na tegove, jer sam vec postao zaljubljenik tog sporta. Vise znanja, vise iskustva, vise snage i beskompromisne discipline. Vrlo nezahvalan sport. Iduci stadij je bila vjezba u kuci s nekoliko bucica, koja je kasnije progredirala u vise tegova. Slijedi nekoliko nasumicnih slika iz arhive kroz nekoliko mjeseci. Kilogrami su varirali jer su bili periodi deficita i suficita, ovisno od forme i snage. Trebalo je stizati i uciti i trenirati, tako da je bilo varijacija. Kilogrami su takodjer varirali.
Nakon toga slijedi prva dijeta. Rezultati u prilog.
Slijede slike zadnje najbolje forme prije pauze zbog enormnih obaveza na fakultetu. Ovo je vjeran rezultat mog dosadasnjeg rada.
Kratki osvrt na transformaciju.
Trenutno imam bolju formu od svih navedenih, ali necu objaviti slike. Tajna. Rijec je o programu snage koji garantuje monstruoznu snagu i cist izgled bez masnih naslaga.
Samo fragment, teaser, sto bi uradio nas drug Kojima.
Nije lako stizati sve obaveze i trenirati, ali volja, motiv, ciljevi i disciplina mogu mnogo toga. Nemojte odustajati. Najbitnije je sta covjek ima u glavi, istina. Jos veca istina je od toga da covjek treba biti cjelina, kako psihicki tako i fizicki.