Hvala na lijepim komentarima, momci! :
Drago mi da si posebno spomenuo Tower of Latria, to je i dandanas jedno od najatmosferičnijih lokacija u gamingu uopće.
Hah, pa morao sam Latriju spomenuti, to mi je bila najdraža lokacija u igri iako sam se tamo svojski ispatio jer sam na nju k'o za vraga prvu išao, došao do maneatera i onda se s njome pozdravio na jedno duže vrijeme dok nisam ostale porješavao i malo digao level.
Zero
Slažem se, mislim da je ta cijela fama oko težine Soulsa poprilično napuhana. Ironično, vjerojatno je tome tako ponajviše iz marketinških razloga jer se zahvaljujući tome oko serijala diže velika prašina i to mu podiže popularnost. Da se razumijemo, nisu to nikako lagane igre, pogotovo komparativno gledano, ali, kao što si rekao, ključan je pristup igrača što se najbolje vidi iz Nenad_87-ovog komentara . Zapravo me po nekim karakteristikama Soulsi podsjećaju na survival horore stare škole, tipa stari Resi, gdje nije bilo checkpointova i stalno je postojala opasnost da se zbog krivog koraka izgubi sav nesejvani progress.
Mene su Soulsi prvenstveno osvojili zbog genijalno dizajniranog svijeta i atmosfere; u jednu ruku, a ovo će možda zazvučati neobično, u meni izazivaju sličan gušt istraživanja kao Zelda, samo, naravno, u puno mračnijoj varijanti.
Super je i offline playtrough jer mozes bas skroz upravljat sa world tendencies mehanikom. U suprotnom ovisi o stanju na serveru.
Yup, neke predmete i eventove je čak gotovo nemoguće triggerati ako se u offlineu ne manipulira tendencijama jer igra pri svakom logiranju na online povuče prosječni tendency sa servera, a to je najčešće bilo negdje oko whitea. Inače skroz fora i zanimljiva mehanika, poprilično napredna, pogotovo za ono vrijeme.