Dovršija maloprije igru. Trebalo mi je malo vremena da odlučim šta uopće napisat. Možda sam nenamjerno u glavi uspoređiva sa zadnjom odigranom igrom (TLoU) umisto s prijašnim naslovima, ali poprilično sam siguran da je borba bila znatno bolja i mesnatija u prethodne dvi igre. Nove stealth mehanike koje su uveli su ok u najboljem slučaju, a napucavanje koje mi je iz Risea ostalo u dobrom sjećanju, ovde je bilo tako isprazno, bez osjećaja da je metak uopće udrija u metu, bez ikakvog recoila - jednostavno loše, loše. Zato je i zapravo dobra stvar šta ovde ima puno manje borbe nego prije. Animacije mi se isto čine da su išle unazad, pa čak i teksture pare lošije, pogotovo na Lari. Jedino su mi Larine facijalne animacije i pokreti glavom tijekom cutscenea bile dobre i žive.
Penjanje po svemu i svačemu, meni osobno najdraži dio igre, je možda isto malo pogođeno slabijim animacijama ali tu ne šteti toliko. Zapravo, zahvaljući par novih gadgeta i mogućnosti, penjanje je vjerojatno još i zabavnije nego prije iako fali onih epskih dionica i masivnih struktura. Ne znam jel grobnica ima manje ili ih ja samo nisam puno otkrija, ali one na koje sam naiša mi se čine raznovrsnije i reka bi da su zagonetke nešto maštovitije. Poznate over the top akcijske sekvence di sve propada i Lara skače ka Spider-Man su i dalje pristune, ali bez vertikalnosti i to meni nije bilo to.
Sve lokacije su prašume i mala selca ali ima baš prekrasnih vidika. Iako ja preferiram snježna područja, mislim da ova igra ima možda i najlipše skrinšot momente i lokacije u serijalu (podvodno i na kopnu), zbog čega me posebno iživciralo kad sam skužija da mi Fraps iz nekog razloga ne funkcionira u ovoj igri. Svjetlo posebno dobro izgleda, kad se Sunce počne probijat kroz krošnje stabala stvara stvarno lip efekt.
Priča nikad nije bila jača strana ovih rebootova, pa tako ni ovde. Pokoji ok razgovor i dio u jednoj crkvi je bija relativno zanimljiv, ostalo ne vridi ni spominjat. U biti sam kraj mi se svidija, ali većinu vrimena sam se jedva suzdržava da ne priskačem razgovore. Obavija sam samo nekoliko sidequestove, uglavnom su bili "go talk to" pa mi se nije dalo više. Zadnja misija je najveća dosad po broju sudionika, amo to tako reć, ali je dosta kratka. Zadnje dvi igre su imale puno pamtljivije finalne lokacije, neprijatelje i već spomenute masivne strukture preko kojih je trebalo nać put.
Sve u svemu, ne mogu reć da se nisam još jednom zabavija skakutajući po zidovima i rješavanjem jednostavnih ali zabavnih zagonetki, pa se i našlo par kul scena, međutim očekuješ od finala trilogije da će uzet sve najbolje iz prethodnika i pojačat, a umisto toga ne samo da je ovaj serijal stagnira nego je čak i nazadova u više aspekata. Šteta potencijala.