Već mi dugo izletavaju videi na instagramu kako ljudi naprave rebarca da meso samo spada s kostiju i evo konačno sam išao isprobati. Rebarca sam kupio marinirana u Kauflanu za 5€.
S obzirom da su već bila marinirana, nisam ih previše začinjavao, ali sam malo dodao BBQ i Smoker začina.
Nemam smoker, a ovi svi na instagramu to rade u smokeru tak ja sam svoja nekih 45 min prvo pekao na roštilju, ali na minimalnom žaru tek toliko da se primi miris roštilja.

Nakon toga sam ih izrezao, još malo začina dodao, stavio gore maslac i zamotao u foliju. Htio sam dodati još BBQ umaka, ali žena trenutno ne jede slatko pa nisam. Ovo sam radio u običnoj pećnici.

I ovo je rezultat:


Ispalo je stvarno dobro. Meso se raspadalo baš kako sam i htio. Jedino mi je falio taj BBQ umak rekao bih da bude barem malo slatkasto, a jednom prilikom ću probati i one poznate Honey Ribs tak da dodam meda preko mesa. Također, sljedeći put ću uzeti nemarinirana obična rebarca, napraviti svoj dry rub i vidjeti kako će ispasti.