themarko
Apple je dobio multimilionsku kaznu od strane zaštite potrošača tehničkih uređaja, jer je dokazano da su starije modele namjerno usporavali softverskim zakrpama, kako bi te natjerali da kupiš noviji model. Zato mi je ta izjava o Ajfonu 8 poprilično smiješna, jer većina Appleovih korisnika misli da njihovi uređaji traju najduže (što je kontradiktorna tvrdnja poslije te kazne koju su si nametnuli). Ja i danas dan viđam stare Galaxy S serije, od 6 Edge modela, pa čak i starije. Ljudi ih i dalje koriste bez problema.
iOs kasni za Android telefonima (Google/Samsung) 2 do 3 godine, jer vjerovatno nisi upoznat, ali sve više Android telefona danas prelazi na 7+ godina softverske podrške u vidu sistema i zakrpa, tako da ti je i ta izjava poprilično zastarjela.
Što se tiče korištenja Android uređaja, to je ono što ih po meni i krasi i stavlja ispred jako ograničenog ios-a. Versatilnost, mogućnost kostumizacije i odabira. Tebi smetaju ikonice na Androidu kojih možeš kostumizirati na milion načina. A tek prošle godine od postanka Ajfon uređaja, u mogućnosti ste mijenjati boje ikonica, njihovu veličinu, kao i pomjeranje po zaslonu.
Prije par dana spojio svoj Samsung na laptop i pomoću Dexa napravio šta god mi volja sa uređajem. Spojio ženin Ajfon i molio Isusa Krista da se smiluje i dozvoli mi prebacivanje svih slika iz galerije na Windows laptop. Jer eto, ne želim plaćati iCloud, nit me zanima Appleov laptop da bi se to "kako treba" uparilo.