Bilo je patetike, ali meni osobno se čini da je bilo puno manje nego li zadnje dvije godine. Mislim da su Trumpa spomenuli jednom, boju kože također jednom ili dva puta, dok se većina toga vrtila oko žena/seksualnog zlostavljanja što je bilo i za očekivati. Show kao show nije bio neko ludilo.
Što se tiče samih nagrada, one glumačke su sve otišle u prave ruke. Oldman je najbolje odradio svoj posao, kao i Allison Janey, kao i Sam Rockwell, kao i Frances (iako bih tu ja osobno dao Margot jer mislim da taj film zaslužuje više pažnje i pokraden je za nominaciju za najbolji film pored ultra nezanimljivog The Posta).
Shape of Water je jedini film koji nisam stigao pogledati pa ne mogu komentirati nagrade za režiju i film, baš sam ga mislio odraditi jučer ali bio sam premamuran i glava me bolila pa ću večeras. Eh da, i Phantom Thread, al toga nema nigdje.
Od onih koji jesu bili nominirani, Three Billboards je meni osobno najbolje sjeo, ne radi se o remekdjelu ali se radi o glumački sjajnom filmu koji vrišti braća Coen iako nije njihov. Nebi me čudilo doduše da su nedavna vrištanja aktivista kako taj film potiče rasizam odradila svoje.
Jedino mi je žao što Disaster Artist nije prepoznat jer mislim da se komotno radi o filmu koji stoji bok uz bok sa većinom ostalih nominiranih, od nekih da je čak i bolji.
I Blade Runner jel.
Uostalom puno bitnije nagrade, FFA Oscari, će ubrzo pa ćemo ispravit svu nepravdu.