Kad imaš strip lika koji je jako popularan i odlučiš snimit film o njemu, tebi je u interesu da tog lika prikažeš onako kako je on prikazan u stripu jer nije popularan bezveze nego je popularan s razlogom.
Ti kontinuirano trubiš o vjernom prikazu likova u ekranizaciji, pritom ignorirajući činjenicu da NE POSTOJI TOČNO DEFINIRANI LIK. Trenutno u DC stripovima imaš 3 ongoing serijala u kojima je Batman glavni ili JEDAN OD glavnih likova, svaki je apsolutno drugačiji od drugog. Pritom su svi Batman. KAKO JE TO MOGUĆE? I to pričamo samo o trenutnim varijantama. Gdje su još Millerov Batman, Loebov Batman, Morrisonov Batman, Snyderov (solo) Batman? Gdje je tu silver-age Batman?
Da ne bi bilo da je “nekonzistentnost” prisutna samo u DC-ju - imaš itekako različitih verzija ISTOG LIKA u Marvelu. Uzmi Aaronovog Thora i usporedi ga sa Thorom u Hickmanovim Avengersima, sa Kirbyjevim Thorom, sa Simmonsovim Thorom ili sa Straczynski Thorom. Svatko ima svoju ideju tko je i šta je Thor, te koja je njegova uloga u njihovoj priči.
Ono što je bitno kod likova je njihov origin i osnovna ideja. Mogu svi srati po Man of Steel, ali Snyder je napravio skroz pristojnu dekonstrukciju lika do najosnovnijeg temelja, a to je dualitet njegovog porijekla. Iako je Clark odgojen na Zemlji po “pravilima” zapadne kulture, i dalje je prisutna njegova imigrantska crta. Svi koji išta znaju o samom liku, znaju da je Superman nastao kao alegorija za imigrante. Clark Kent predstavlja usvojeni identitet, dok je Superman urođeni identitet. Jako jednostavan koncept, koncept s kojim se mi sa tim “problemom” jako lako poistovjećujemo, ali i koncept koji je svakome sa trunkom razumijevanja itekako jasan. Ne razumijem zakaj ti to ne možeš shvatiti.
Superman je u MoS i BvS prikazan kao neki uzvišeni, čangrizavi i neshvaćeni bog kojem je stalo samo do njegove mame i Lois Lane.
Fokus je isključivo na tome da je on kriptonac i da je drugačiji, bolji, jači od nas i zato se ne zna jel ga se treba bojati ili kaj...
Činjenica je ta da je Superman prije svega čovjek i na Zemlji je odrasao i zapravo je dobra i susretljiva osoba kojoj je stalo do apsolutno svih.
Ne stoji ko ukopan kad ga uhite i ispitivaju na saslušanju ko u BvS.
Superman je prije svega Clark Kent.
Što većini koja lika zna iz filmova i šačicu najpopularnijih stripova koje su čitali baš nije lako za skužit jer su čuli onu glupost da je Supes poseban jer je Clark Kent njegov alter ego, a ne Superman za razliku od ostalih superheroja.
To je krivo.
Ja ne znam kaj ti tu briješ, samo znam da si ti svakako jedan od tih koji znaju lika iz šačice najpopularnijih stripova (koji su, btw, sasvim dovoljni da shvatiš lika jer to je jebeni izmišljeni lik, ne kvantna fizika).
Batman je s druge strane totalni manijak u DCEU i nema apsolutno nikakve veze sa Batmanom, osim kaj je vizualno predobro odrađen.
Pogledaj prvi dio odgovora i onda odi pročitati sve te različite verzije Batmana. Onda mi dođi reći koja je PRAVA I ISTINSKA VERZIJA BATMANA.
I kad kažem pročitati onda ne mislim pročitati članak na Wikipediji.
A jebi ga. Nisu imali niti jedan kiks do sada.
Daj se vrati u stvarni svijet.
Kad slože neki proljev na razini Justice Leaguea ili Suicide Squada onda ću srat.
To je istina, Suicide Squad I Justice League su istinski proljevi. Nažalost, proljevi su zato jer je hrpa idiota srala KMEEE NISU SMIJŠENI KO MARVEL KMEEEE I onda su producenti, biznismeni kakvi jesu, odlučili da je jedini način da zarade taj da nasilno ubace šale i pokušaju kopirati Avengerse sa retardom Whedonom na čelu.
Pošto se nazire lagano kraj postojeće glumačke postave i pošto je James Gunn onak gnjusno otpušten to bi moglo bit puno prije nego mislimo.
Gunnov otkaz je sve samo ne gnjusan, a prije svega je podsjetnik da je to sve samo biznis, a “umjetnička vrijednost” je možda u petom planu. U svakom poslu moraš paziti kako se ponašaš i kaj radiš. Ako to ne radiš onda moraš trpiti posljedice, čak i u Hollywoodu. Ako je Rosanne Barr mogla ostati bez karijere zbog neumjesnih komentara, zašto ne bi i retard poput Gunna? Mislim, Disney je naj PG firma koja postoji, u kojem svemiru bi se htjeli poistovjetiti sa čovjekom koji je zbijao šale o pedofiliji? I pritom mu je jedan od frendova, kojeg je sam Gunn spomenuo u tim postovima u smislu da mu je frajer linkao video sa prepubscent curicama nakon kojeg je “svršavao u kantama”, fakat završio u zatvoru zbog jebene pedofilije.
Ne brinem se za spider-mana, ali Black Panther i Captain Marvel bi mogli gadno greznuti u SJW vode, a Guardiansi bez Gunna su vrlo vjerojatno zadnji.
Smiješno mi je da netko u 2018. Neironično koristi izraz SJW. Guardiansi su ionak trebali završiti sa trećim nastavkom, sa ili bez Gunna. Čak i da ih ne snime opet nismo ništa posebno izgubili. Prvi je bio super film i rado ću ga ponovno pogledati, ali dvojka je na ponovno gledanje žešća dosada.
Mislim da im je pametno da završe MCU sa idućih desetak filmova, a nastave sa soliranjem i povremenom cameo ulogom ili možda i Team-up filmom, ali Avengerse bi trebalo gasit dok su najbolji.
Erm, sam Feige je rekao da Avengersi nakon 4. Idu na produljeno hlađenje. Pametni su oni, znaju da će ljudima kad-tad dosaditi ovaj model filmova i jedini način da dugoročno opstanu je da se na neko vrijeme prebace na stand-alone filmove. Svi ostali pokušaji da se naprave cinematic universei su neslavno propali - od Universalovog monsterversea, preko DCEU, pa do forsanja istog sranja u Star Wars. Za mjesec dana gledamo kako Sonyjev spiderverse umire prije nego je krenuo, skoro ko Monsterverse. Vrijeme je da ovakav bezdušni korporativni model štanjcanja filmova po šabloni umre.
To kaj se tebi ne sviđaju ne znači da su kiksevi.
GOTG2 i Thor Ragnarok su prihvaćeni jako pozitivno i kod kritike i kod publike.
A-a-ali to nisu comicbook accurate likovi ;((((( To je užasno ;((((((( Uopće ne razumiju likove, skroz su druge stvari napravili ;((((((((((
A Thor The Dark World je i kao najslabiji MCU film bolji od svega kaj je DCEU izdao.
Možda ga Wonder Woman lagano pere, al ništa drugo.
A prvi Thor je odličan.
Ne pretjeruj. Prvi Thor je… gledljiv. The Dark World je govno, Wonder Woman i Man of Steel su daleko bolji filmovi.
Volim Marvelove filmove više od onih DC-a, ali ne treba se razbacivati sa riječi fact/činjenica kada je u pitanju rasprava o comicbook filmovima od kojih je jedan The Dark World, a drugi Suicide Squad.
Hvala ti. Frajer tu priča kao da su Marvelovi filmovi vrhunac kreativnog stvaralaštva, a ne šablonska mašinerija za štancanje para.
Ovak snimat pola-pola film sa dva redatelja koji su tonalitetom čista suprotnost je bio jako, jako loš potez i obilježit će DCEU idućih 10 godina sigurno.
Tu se slažem, to je apsolutno ubilo Justice League.
Ustvari samo se slažem da bi bio daleko bolji da je Snyder snimio film. Da je Whedon snimio dobili bi samo Avengerse sa DC likovima, sa hrpom glupog i nepotrenog bantera i genijalnim forama poput “štreber pao na sise zgodne žene, bilo mu je neugodno”
I meni definitivno uopće ne pada na pamet platit jedne kune da idem to gledat.
Shazam izgleda brutalno dobro, ali treba kaznit loše proizvode i to je tak.
Inače ćemo gledat smeća i dalje.
Kako je ne-gledanje Shazama kažnjavanje lošeg proizvoda? U mojoj glavi je to upravo suprotni signal. Al tko zna, možda sam debil.
Uglavnom ništa osobno al pun kurac glupog sranja briješ i ponašaš se kao da si autoritet i stručnjak za temu o kojoj nemaš pojma. Gledaj filmove, uživaj u njima, dođi se raspravljati zašto ti je ovaj super, a onaj drugi loš, al jebemu boga nemoj pisat sranja poput “ovo nije vjeran prikaz stripa ;(((((((“. Jedine osobe koje sam vidio da briju takva sranja su ljuti balavci i ljudi koji nemaju pojma kaj briju. I ljudi koji ne razumiju kaj su ekranizacije.
Nhf, poyy.